CHEP, mülkiyet hakkı tümüyle kendisine ait olan “Mavi Paletlerin” yasa dışı kullanımını engellemek için paletlerini CHEP logolu çivilerle üretmeye başladı.

Sürdürülebilir sertifikalı ormanlardan elde ettiği kerestelerin yanı sıra çivileri de tümüyle yerel üreticilerden tedarik eden firma, yerlilik oranını artırırken, yerel üreticiler için de itici bir güç olacak.

YEREL ÜRETİCİLERE DESTEK VERİYOR

Şirketin, beyaz paletlere göre yüksek kalite standartlarında ürettiği “Mavi Paletler” aynı zamanda iş modelinin de temelini oluşturuyor.

Üstün performans sunan söz konusu paletler, çalınma ve yasa dışı kullanım riskini de beraberinde getiriyor.

Mülkiyet hakkı tümüyle kendisine ait olan paletlerin çalınma, kaybolma ve yasa dışı kullanımına karşı sürekli yeni önlemler geliştiren CHEP, paletlerini kendi markasının olduğu logolu çivilerle üretirken böylece çivilerini tedarik ettiği yerel üreticilerin de üretimine destek oluyor

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelinin sürdürülebilirliğini sağlayan firma, maliyetleri düşürmenin yanı sıra yerlilik oranını üst seviyelere çıkarıyor, yerli üreticilerin uluslararası firmalarla iş yapış şeklini geliştirerek, küresel markalara ürün tedarikine imkan veriyor.

“PALETLERİMİZİN, SİSTEM İÇİNDE YER ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce, konuya ilişkin görüşlerini paylaşarak, iş modellerinde yaşadıkları en büyük sorunun paletlerinin çalınması, kullanılması veya satılması olduğuna dikkat çekiyor.

Enyüce, "Müşterilerle iş birliğimiz esnasında mülkiyet hakkına sahip olduğumuzu ve paletlerin tarafımıza iade edilmesi gerektiğini aktarıyoruz ancak tedarikçiden üreticiye, üreticiden perakendeciye giden süreçte palet kayıpları görülebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için paletlerimize 'CHEP’in mülküdür' gibi ibareler ekledik. Son olarak, paletlerimizi CHEP logolu çivilerle üretmeye başladık. Bu tedbirlerimizle birlikte paletlerimizin daha kolay ayırt edilmesini ve her zaman sistem içinde yer almasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

FSC SERTİFİKALI ORMANLARDAN SAĞLIYOR

Türkiye’de yerli tedarikçiler tarafından yerli hammadde kullanılarak üretilen ahşap paletlerin kerestelerinin tamamını, Orman Koruma Konseyi (FSC) sertifikasına sahip olan ormanlardan temin ediyor.

Kereste fabrikalarından ve bakım merkezlerinden gelen atık ağaç lifleri ve ahşap parçaları kompozit bloklara dönüştürülerek palet onarımında kullanıyor.

Şirket, paletlerinin tamamen ticari ormanlardan üretilmesi, kalite sürekliliğini sağlayan ve çevresel performansını yükselten en önemli kriterler arasında bulunuyor.