"Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur" projesi kapsamında şirket içi ve şirket dışı toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirmeyi hedefleyen Mars Logistics, kadın istihdamı çalışmaları kapsamında son olarak şirket bünyesinde bir ilki gerçekleştirerek 2 kadın tır sürücüsünü işe aldı.

YILBAŞINDAN BERİ 79 KADIN ÇALIŞAN İŞE BAŞLADI

Stratejik planına kadın istihdamını artırma maddesini ekleyen ve Ocak 2021'den beri çalışmalar yürüten firmanın çalışanlarından oluşan Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur proje grubu, şirket içinde ve şirket dışında farkındalık çalışmaları yürütüyor.

Şirket, söz konusu çalışmalar çerçevesinde yılbaşından bu yana kadar 79 kadın çalışanı işe aldı. 

"DOĞRU KİŞİLERİ, DOĞRU POZİSYONLARA YERLEŞTİRMEK ÖNEMLİ"

“Şirketin tüm işleyişine yaymayı amaçladığımız projenin bir ayağı da stratejik planımıza kadın istihdamını artırmayı eklemekti. Bu maddeyi eklediğimizden beri 79 kadın çalışma arkadaşımız aramıza katıldı." diyen Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, kendileri için önemli olanın tarafsız bir şekilde değerlendirme yaparak doğru kişileri doğru pozisyonlara yerleştirmek olduğunun altını çizdi.

Sahillioğlu, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın şeffaf olarak yaptıkları işe alımlarda 2 kadın tır sürücüsü ile çalışmaya başladıklarını dile getirdi.

"KADIN SÜRÜCÜ ALIMINI SÜRDÜRECEĞİZ"

Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Sahillioğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Şirket olarak kadına yönelik her türlü negatif ayrımcılığın karşısındayız. Şirketimizin her alanında sürdürdüğümüz eşitlik politikamızı uygulamaya, projeler geliştirmeye ve kadın sürücü almaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"KADIN İSTERSE YAPAMAYACAĞI HİÇBİR İŞ YOK"

Firmanın filosunda tır sürücüsü olarak görev almaya başlayan Sevil Yıldız,  çocukluğundan bu yana hayalinin tır sürücüsü olmak olduğunu belirterek, dışarıdan bakıldığında erkek işi olarak adlandırılan tır sürücülüğü ile ilgili de yaptıkları işin kolay olmadığını, kadın yapamaz diye bakıldığını, ancak kadının isterse başaramayacağı hiçbir işin olmadığını vurguladı.

Yıldız, bu işe cesaret edemeyen kadınlara da "Yeter ki istesinler, cesaret etsinler." diye cesaret verdi.

"ARAÇ KULLANMAYI SEVEN HERKES YAPABİLİR"

Şirket filosunda işe başlayan bir diğer tır sürücüsü Kübra Şeker ise, "Türkiye’de bu mesleği yapan kadın fazla olmadığından insanlar hem yadırgıyor hem de çok mutlu oluyorlar. Günümüzde hiçbir işin kadını erkeği kalmadığını düşünüyorum. Araç kullanmayı seven herkes tır sürücüsü olabilir." açıklamalarında bulundu.

KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR

Şeker ayrıca, Mars Logistics’te, kadınların tüm süreçlerde bulunduğunu ve bir aile ortamının sağlandığını da sözlerine ekledi.