Sick'in LODER iș birliği ile geniș bir katılımla organize ettiği etkinlik, Sick Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kahveci ve LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş'ın konuşmaları ile başladı. Tüm gün sürecek organizasyonda LODER, Aras Kargo, Sick, SEW, Siskon, Berrmak, Tunaylar ve Dijitalis sunum yapacak. Etkinligin öğleden sonraki bölümünde Prof. Dr. Özgür Demirtaș konuşma yapacak. 7.Lojistikte Otomasyon Teknolojileri Semineri, 350'den fazla misafirin katılımı ile gerçekleşiyor.

70 yılı aşkın tecrübesi ve dünya çapında 8 bin 800’den fazla çalışanı ile Sick, sensör endüstrisinde en geniş ürün ve teknoloji yelpazesine sahip dünyanın önde gelen sensör üreticilerinden biri olarak tanınıyor. Uzmanlık alanlarındaki konular ise şu şekilde:

FABRİKA OTOMASYONU

Fabrika otomasyonu bölümü, bir fabrikada otomatik üretim için gerekli sensör görevlerinin tümünü içeriyor. Amaç üretimin her aşamasında, nesneyi saymak, sınıflandırmak, konumlandırmak ya da bunların şekillerini tanımak ve pozisyon bilgisini tespit etmek. Ayrıca fabrikalarda endüstriyel güvenlik de sağlanıyor. 

LOJİSTİK OTOMASYONU

Lojistik otomasyonu bölümü, lojistik ve dağıtım işlemlerinin tasarlanması ve optimize edilmesi amacına hizmet ediyor. Malzeme akışının otomasyona bağlanması gerektiği yerlerde ya da sınıflandırma, tanımlama ve depolama işlemlerinin daha etkin, daha hızlı ve daha güvenilir olması gerektiği yerlerde Sick, lojistik otomasyonu bölümü  mümkün olan en iyi çözümü sunuyor.

PROSES OTOMASYONU

Proses otomasyonu bölümü, endüstriyel tesislerde gaz ve toz analiz sistemleri, debi ölçüm sistemleri ve tünellerde havalandırma kontrolü amacıyla gaz ve toz sensörlerini  içeriyor. Amaç hem prosesin her aşamasında yapılacak ölçümlerle sürekli kontrolü sağlayıp verimliliği artırmak hem de gaz ve toz emisyonlarının ölçümü ile ilgili yönetmelik gerekliliklerine uygun çevreye duyarlı  güvenilir çözümler sunmak.