Kısa adı AKAMİB olan Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin Başkanı Onur Kılıçer, AKAMİB keresteler, sandık, kafes, palet sektörünün iyi bir ivme yakaladığını ve farklı bölgelerdeki lojistik sektörlerinin tedarikçi olabilecek potansiyele sahip olduklarını vurgulayarak bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR KIZILDENİZ’DEKİ KRİZ TÜRK İHRACATÇISINA AVANTAJ SAĞLAYABİLİR

TÜRK FİRMALARI BAE, HİNDİSTAN VE İNGİLTERE'DEN İLGİ GÖRDÜ

AKAMİB tarafından 13-16 Mart 2022 tarihlerinde Mersin Kereste Palet URGE projesi çerçevesinde organize edilen "BAE Dubai’ye Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti" başarıyla tamamlandı. Etkinlik kapsamında B2B görüşmeler gerçekleştiren üretici şirketler ayrıca, Dubai Ataşeleri Hacı Hasan Kaygısız ve Ersoy Erbay'a ziyarette bulundu.

AKAMİB Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer'in rehberliğinde Dubaili alıcılarla bir araya gelen Türk firmalarına BAE bölgesi alıcıları ile Hindistan ve İngiltere'den de talepler geldi.

YILI YÜZDE 35 İHRACAT ARTIŞIYLA KAPATTI

AKAMİB keresteler, sandık, kafes, palet sektörü, 2021 yılını 2020 yılına kıyasla yüzde 35 ihracat artışıyla tamamlarken, sektör 144 milyon TL'lik dış satıma imza attı. 

Birliğin toplam ihracatından aldığı pay yüzde 16’ya çıkan sektörün ihracatının artan lojistik faaliyetlerle paralel bir biçimde artması öngörülüyor.

"ÜRÜNLERİMİZE OLAN TALEP DAHA DA ARTACAK"

AKAMİB Başkanı Kılıçer, ağırlık olarak KOBİ'lerden meydana gelen bölgedeki üreticilerin ihracatçı olmasının, yeni pazarlara giriş yapması ve markalaşalarak dış satımda sürdürülebilirliği sağlaması hedefiyle gerçekleştirdikleri URGE projeleri ile ihracatta güçlendiklerini söyledi.

Sektörün 2021 yılını yüzde 35 ihracat artışıyla tamamladığını ve 2022'ye de iyi bir başlangıç yaptığını bildiren Kılıçer, ilk iki ayda ihracatını yüzde 24 artıran sektör ihracatçılarının 22 milyon dolarlık dış satıma imza attığı bilgisini verdi.

Küresel ticaretin hızlanmasıyla birlikte bilhassa lojistik sektöründe kullanılan palet, sandık gibi ürünlere talebin arttığını, söz konusu talebin daha da artacağını kaydeden Kılıçer, "Sektörümüz iyi bir ivme yakaladı ve farklı bölgelerdeki lojistik sektörlerinin tedarikçi olabilecek potansiyele sahibiz ve bunu kullanmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.