İspanya’da multimodal lojistiğinde lider firması BERGE ile ortaklığa giden GEFCO’nun ortaklığı Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı. İki lojistik devinin ortaklığı sonrasında BERGE GEFCO 120 bin aracın stoklanabileceği 3 milyon metrekare büyüklüğündeki stok alanıyla beraber 700 kamyon filosu, 100 araç vagonu ve 40 bin metrekare atölye alanı sunabilecek.

İspanya pazarında birleşme noktasında yasal onayı alan BERGE GEFCO, böylelikle 2 Ocak 2019 itibariyle faaliyete geçmiş oldu. İspanya nihai araç lojistiği pazarında dinamik pazar lideri olan şirket, otomotiv lojistiği pazarındaki liderliklerini güçlendirmiş oldu.

Artık operasyonlara başlayacaklarından mutlu olduklarını söyleyen BERGÉ y COMPAÑÍA Yönetim Kurulu Başkanı Jaime Gorbena: “Bu ortaklık İspanya pazarındaki liderliğimizi pekiştirecek. Aynı zamanda her iki şirketin ortak uzmanlığı sektörde büyümeyi de teşvik edecek.'' dedi.

Her noktada birleşmeye giden iki firma, müşterileri için nakliye ve depolama kapasitesini önemli ölçüde artıracak. Her yıl üretilen 3 milyondan fazla araçla, dünyanın en büyüklerinden biri olan İspanya pazarına sunulan değer ve kalite daha da güçlendirilecek. Müşteriler, tüm taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 700'den fazla kamyon ve 100 araç vagon vagonu ile 120 bin araç stoklanabilecek depo ve limanlardaki 3.4 milyon metrekare stok alanından faydalanacak. Yeni şirket, hem yeni hem de ikinci el araçların bütün lojistik ihtiyaçlarını karşılayacak. Şirketin araç üreticileri, kiralama şirketleri ve satıcılar için sunduğu çözümler nakliye, depolama, teknik hizmetler, denetimler, yenilemeler, teslimat, ticaret, satış yönetimi (çevrimiçi/açık artırma/ihracat), yönetim ve filo yönetimi olacak.