DERYA KUMTEPE - Lojistik sektöründeki güçlü oyunculardan Arkas Lojistik, pandemi döneminde temassız operasyon ve dijitalleşmeye odaklandı. Müşterilerden ve tedarikçilerden iletilen faturaların sistem giriş süreçlerini hızlandırmak amacıyla yapılan dijitalleşme çalışmaları kapsamında ilgili süreç tek merkezde toplanıyor, takibi yapılıyor ve insan hatası en aza indiriliyor. Tüm bu sistem içinse Azure Form Recognizer çözümünü kullanılıyor. 

Arkas Holding çatısı altında faaliyet gösteren Bimar Bilgi İşlem ile ortak bir proje gerçekleştirdi. Arkas grubundaki şirketlere bilgi teknolojileri konularında çözümler sunan Bimar Bilgi İşlem ile söz konusu ihtiyaçların nasıl giderilebileceğine odaklanıldı. Arkas Lojistik ise bu süreci çözmek amacıyla Microsoft çözümlerini kullanmaya karar verdi. Tüm sunucularını ve veri merkezini 2019 yılında tamamen Microsoft Azure’a taşıyarak Türkiye’nin kurumsal çapta en kapsamlı bulut dönüşüm projesine imza atan Arkas Holding’e bağlı Arkas Lojistik, mevcut Azure entegrasyonu sayesinde ek lisans maliyeti gerekmeden kısa sürede Azure Form Recognizer uygulamasını muhasebe operasyonlarına entegre etti. 

FİNANSAL İŞ SÜREÇLERİNİ DİJİTALLEŞTİREREK HIZ KAZANDI 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Arkas Lojistik Bilgi Sistemleri ve Dijital Dönüşüm Koordinatörü Volkan Karaboğa, “Yoğun operasyon akışımız içinde ayda binlerce fatura kaydı yapıyoruz ve bunların bir kısmı elektronik fatura değil. Bu nedenle işlemlerin büyük bir kısmı manuel olarak yapılıyor. Basılı faturaların muhasebe unvanların yanlış yazımı, tutar, para birimi, matrah, KDV gibi hatalarla karşılaşılabiliyor. Bunları engellemek ve fiziksel faturaların da sisteme aktarım sürecini kendimize özel hazırladığımız ve geliştirdiğimiz yazılım çözümlerimiz olan FOT ve LOOP uygulamalarımız üzerinden yönetip süreçlerimizi hızlandırmak istedik. Bir yandan da tek bir merkezden kontrol edilmesini ve onayların izlenebilir olmasını hedefledik.”