Yurtdışı bağlantılı çalışmaları nedeniyle, kur dalgalanmasından etkilenmediği sanılan sektör de işler, düşünüldüğü gibi değilmiş.

ST Endüstri Radyo’nun, “Sayfalardan Yansıyanlar” programına bağlanan, BKM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Bakımcı, bürokratik sorunların, lojistiği doğrudan etkilendiğini kaydetti. Bakımcı, yasaların lojistik sektörünü destekleyerek şekillenmesinin, ihracatı da olumlu etkileyeceği tespitini yaptı.

BKM Lojistik Başkanı Bakımcı, Kapıkule’deki tır kuyruklarını değerlendirirken, Türk tarafında da, Bulgar tarafında, da yeterli memur yok. Özellikle hafta sonu, kuyruklar çok büyüyor. 25 km’yi bulan kuyruklara yönelik bir cep, ya da yeterli tesis yapmak da pratik değil, dedi.

Yüzde 7’lik kar, kur karşısında eriyebiliyor

Türkiye’de yerleşik lojistik şirketlerinin, müşterilerinden 2-3 ay vadeli çek aldıklarını anlatan Bakımcı, Lojistik sektöründe karlılığın yüzde 5-7 bandında olduğunu ve TL cinsinden ödeme yapıldığını belirterek, “İki, üç ay içerisindeki kur dalgalanmasından kaynaklanan fark, sektörün zarar etmesine neden olabiliyor” dedi.

Bakımcı, Türkiye’de yerleşik şirketlerin döviz antlaşmasını engelleyen yasanın, lojistik sektörünü etkilediğine dikkat çekerek, devletin bu konuda sektör temsilcilerinin de görüşünü alarak yeni bir düzenlemeye gitmesini istedi.