BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki BTSO Lojistik AŞ tarafından Yenişehir Havalimanı'nda devreye alınan hava yolu kargo taşımacılığı, ihracatçı firmaların dış ticaret operasyonlarına hız kattı.

BTSO'dan tarfından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, otomotiv, makine, tekstil ve gıda gibi stratejik sektörlerde dünyayla rekabet eden Bursa'da iş dünyasının ihracatını geliştirmeye yönelik yeni eylem planları geliştiren BTSO, Lojistik AŞ ile iş dünyasına büyük fayda sundu.

Şirket, firmalar için zaman kaybı ve maliyet artışını minimuma indirmeyi  sağlıyor.

Yenişehir Havalimanı hava kargo tesislerini iş dünyasının kullanımına açan  BTSO, bu uygulama sayesinde firmaların ürünlerini daha efektif bir şekilde dünyanın dört bir ucuna taşımasına olanak sunuyor.

İhracatçı firmalar, BTSO Lojistik AŞ'nin liderliğinde MNG Kargo ve lojistik firmalarının destekleriyle başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu ve Asya ülkelerine ürünlerini doirekt olarak ulaştırıyor. 60 tonluk geçici depolama alanına sahip Lojistik AŞ sayesinde firmalar ürünlerini 1,5 gün gibi odukça kısa bir sürede dünya pazarlarına iletebiliyor.

Şirket, yaklaşık 2 aylık bir sürede ABD ile Avrupa'nın birçok ülkesine ürün gönderimi yaptı.