Borusan Lojistik, Borusan limanında faaliyete geçirdiği simülasyon merkezinde teorik bilgilerin yanı sıra 'iş sağlığı ve güvenliği' alanında Borusan Lojistik tarafından verilen Simülatör ve Sanal Gerçeklik (VR) Video Eğitimleri ile iş ortamında mevcut tehlike ve riskler konusunda çalışanların görsel farkındalığını arttırıyor. 360 derece çekilen videolarla ve 'sanal gerçeklik' gözlükleri ile verilen eğitimlerle de iş kazalarının önlenmesini amaçlıyor. 

KAPSAMLI BİR EĞİTİMLE İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

İş Sağlığı ve Güvenliği Simülasyon Merkezi ile çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda kişisel farkındalıklarının ve bilincin arttırılması hedefleniyor. Farklı departmanlardan oluşturulan  10'ar kişilik gruplara ve işbaşı yapacak personele haftada 2 gün 8 saat eğitim veriliyor ve tehlikeli ortam ve davranış panosunda tehlike-risk oyunu, karikatürdeki doğru ve yanlışlıklarla ilgili tespitler yapılarak eğitim süreci tamamlanıyor. 

Borusan Lojistik Simülasyon Merkezinde iş güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimin içeriğinde, İş Güvenliği Genel Konular, Teknik Konular, Atık Yönetimi, Simülatörler ve Sanal Gerçeklik videoları yer alıyor. Eğitim programında sanal gerçeklik gözlükleri ile birebir operasyonlardaki doğru ve yanlış hususları içeren videolar çalışanlara izletiliyor.

4 adet gerçek simülatörün kullanıldığı eğitimde iş güvenliği uygun (çelik burunlu) ayakkabı, gemi ambar menhol kapağı iniş çıkış güvenliği ve baret kullanımı, yük altında durmak ve sapan çarpması ile çember kesme operasyonu yer alıyor. Bu görevlerin yer aldığı operasyonlardaki tehlike ve riskler çalışanlara güvenli bir ortamda yaşatılıyor.