Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter Gamble, Siemens, Walmart ve Zalando gibi lider markalara çözümler sunan Interroll, son dönemde hazır konveyör modüllerine yoğun talep alıyor. “Akıllı konveyör” üzerine 4. Uluslararası 360 LOJİ TED Konferansı’nda konuşma yapan Interroll Ülke Müdürü Bülent Çalışkan 24 voltla çalışan, yüzde 50’lere varan enerji tasarrufu sağlayan hazır konveyör modüllerinden bahsetti. Yeni tasarım ve dizaynıyla piyasadan gelen taleplerin, beklediklerinin iki katını da aştığını ifade eden Çalışkan şunları söyledi: “Hazır konveyör modüllerimiz 24 voltla çalışıyor ve kullanıcılara yüzde 50’lere varan enerji tasarrufu sağlıyor. Aslına bakarsanız Interroll bu ürünü hemen hemen dört yıl evvel hazırladı ancak bunlara yeni bir tasarım ve dizayn yaptı. Sonrasında ise inanılmaz bir talep oluştu. Şu anda fabrikamız planladığının iki katından fazlası hacminde sipariş aldı ve konveyörlerimizi yetiştirmek için çok çalışıyoruz.” dedi.

Söz konusu enerji tasarrufuyla ilgili olarak Brissa projelerini aktaran Çalışkan “Brissa, bu noktada büyük projelerimizden birisidir. Brissa bu proje için Almanya’ya geldi ve yanlarında bir kişi sadece enerji tasarrufunu hesaplamak için toplantıya katıldı çünkü bu onlar için bu konu çok önemliydi. Hesaplamalar sonrasında yerinde gördükleri için onlar da projeyi onayladı. Aynı zamanda kullanımı kolay olan bu konveyörlerimizde uygulamalarımızı yaptık. Sistemin durmaması adına en hızlı parça değişimi için çalışmalar yapıp, müşterilerimize kolaylık sağladık. Lego tarzında parçalara sahip olduğu için ileriki zamanlarda olası değişiklikler ihtimalinden ötürü parçalarımız ayrılıp başka yerlerde kullanım şansına sahip. Akıllı kart olarak multicontrol kartıyla beraber bu ürünleri gönderiyoruz. En son bus sistemlerinde kullanılabiliyor. Depo alanlarındaki zone’larda eğer bölgeler boş ise orada çalışmıyor. Bus sistemi ile yaptıkları haberleşme neticesinde zaten boş alana gitmediği için enerji verimliliği de buradan başlıyor. Modüller hazır halde müşteriye iletildiği için montaj işlemi de oldukça hızlı sonlanıyor.” dedi.

2019’DA FABRİKA YATIRIMI BAŞLAYACAK

2019’a hızlı bir giriş yapan Interroll, Ocak ayı itibariyle palet sistemlerini akıllı kartlarla piyasaya sunacak. “2019’da yeni tasarımımız olan palet konveyörlerine de el attık.” diyen Interroll Ülke Müdürü Bülent Çalışkan konuşmasının sonunda müjdeyi duyurdu. “Interroll 40 milyon avro’luk bir yatırım yaparak yeni bir fabrika kurma üzere, imzalar geçen ay atıldı. Almanya’da 25 bin metrekarelik bir alanda üretim parkuru açılacak.” dedi.