Son dönemin trendi olan dijital dönüşüm, lojistik sektörünün de gündeminin en önemli maddelerinden biri oldu. Gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği dönüşümlerle iş akışlarını hızlandırmayı ve hata risklerini minimuma indirmeyi hedefleyen İncehesap.com, uçtan uca kesintisiz e-ticaret ile müşteri deneyimini sağlamak ve bu süreçte aksaklığa yol açan adımları iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
 
Lojistikte dijitalleşmenin ve teknolojinin sıkı takipçisi olduklarını söyleyen İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, gelişime ayak uydurmak için değişimin ve yeniliğin şart olduğunu ve doğrultuda dijital dönüşüme dair operasyonlarını genişlettiklerini belirtiyor.
 
2019 yılı itibarıyla yaptığı yatırımlar ve stratejik hamleler sayesinde iş hacmini beklentilerinin üzerine çıkaran İncehesap.com, bu artışla birlikte mevcut operasyonunu büyütmek ve daha büyük depolarda, daha yüksek hacimli iş akışı sağlama odaklanmaya devam ediyor. 
 
Lojistik alanındaki hedeflerini belirleyerek, teknolojik ve operasyonel çalışmalarını bu doğrultuda ilerleten marka, yapacağı hamleleri nihai hedef doğrultusunda, adım adım kurguluyor. Her bir gelişim halkası zaman içinde birbirini destekler hale geldiğinden, sıkı sıkıya tutunan bir yapı oluşturan İncehesap.com, teknoloji altyapısını değiştirmek ve dijital dönüşümün içinde bulunmakla kalmayıp buna ilave olarak, tüm bu iyileştirmelerin sürdürülebilir bir etki yaratmasını da önemsiyor.
 
Temel ilerleme başlıklarına ve şirket kültürüne ilave olarak, depo ve sevkiyat alanında tecrübeli personelin işlerini kolaylaştırdığını söyleyen Erzen, personelin değişime ve yenilikçi davranışa pozitif yaklaşmasının ciddi anlamda fayda sağladığını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “2020 Ağustos ayı itibarıyla toplamda 7500 metrekare kapalı alanı bulunan depomuza geçiş yaptık. Yeni depoya geçiş planını, öngörülenden daha erken ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu dönemde depomuz içinde teknolojik ve operasyonel yatırımlarımızı hayata geçirdik.

YENİ DEPO VE SİSTEM İLE YÜZDE 60 VERİMLİLİK ARTIŞI  

Kurdukları sistem sayesinde, saatlik 1,200 paket transfer etme kapasitesine ulaşmış olduklarını söyleyen Erzen sözlerini şöyle sürdürdü: “Depomuzda sorter konveyör kurulumunu başarı ile gerçekleştirdik. Hem performans hem de hız kapasitemizin üst seviyesine gelmiş durumdayız. Ürünlerin depodan kargo firmalarına tesliminde hatasız çalışma sağladık. Ürünlerin bir ayıklayıcı ve konveyör ile istenilen inişe ve sevkiyat alanına hızlı ve hatasız gönderiminin gerçekleştiği sistemimiz 160 metre uzunluğa, 2 inişe, 3 sınıflayıcıya ve 4 adet teslim noktası ayırıcısına sahip. Buna ek olarak yine bu sistem sayesinde, ürünlerin doğru kargo firmasına iletilme oranı, %100’e yaklaştı. Depo Yönetim Sistemi (WMS), Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) yazılımlarının birbirleri ile entegre olarak haberleşmesi sonucunda müşterilerimize uçtan uca kesintisiz bir “e-ticaret” deneyimi sunuyoruz. Tüm bu sistemlerin devreye alınmasının ardından, tüm iş sürecimizde %60’ın üzerinde bir verimlilik artışı yakaladık”
 

PAKETLEME HIZI ORTALAMASI YÜZDE 40 ARTTI

Depolama süreçlerinin önemli adımlarından biri olan paketleme aşamasında yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak amacıyla, modüler paketleme masaları dizayn etiklerini söyleyen Erzen: “Daha geniş bir çalışma alanı sunan ve paketlemeden sorumlu kişinin, gerekli tüm ekipmanlara kolayca ulaşmasını sağlayan bu teknolojik donanımlı masalar sayesinde, paketleme hızı ortalamamızı %40 arttırdık. Bilgisayar çevre donanımlarının efektif yerleştirilmesi ve kullanımı, performans artışına etkisi büyük” ifadesini kullandı.

LOJİSTİK ŞİRKETLERİ SİBER SALDIRIDA KRİTİK EŞİKTE LOJİSTİK ŞİRKETLERİ SİBER SALDIRIDA KRİTİK EŞİKTE

GERİ DÖNÜŞÜME OLANAK SAĞLAYAN ÇÖZÜM

Aynı dönemde cushion pack cihazı yatırımı gerçekleştiren İncehesap.com, bu cihaz ile atık kolileri, koli içi ambalaj malzemesine çevirerek atık ürünlerin faydalı bir modelde yeniden kullanılmasını sağlıyor. Bu sayede, hem işleriyle ilgili önemli bir ihtiyacı ortadan kaldırdıklarını hem de çevreye ve geri dönüşüme duyarlı bir çözüme ulaştıklarını söyleyen Erzen, sözlerine şunları ekliyor: “Hazır sistemler, oyuncu bilgisayarı ya da çoklu ürün siparişlerinde, doğru ürünlerin en yakın konumlardan toplanması, operasyonumuz açısından oldukça kritik bir öneme sahip. ABC analizine göre konumlandırılan ürünler, kullanıma aldığımız “sipariş toplama arabaları”, depo personelinin, doğru ürünleri, doğru miktarlarla en yakın yerden almasına ve bu süreçte yaşanan karışıklıkların ortadan kalkmasına yardımcı oldu. Buna paralel hazır sistemlerin de aynı şekilde konveyör sistemi üzerinden taşınması, buradaki depo personelinin etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmesine yardımcı oldu.”

DİJİTAL ÇÖZÜME DEVAM EDECEK 

“Dijital dönüşümün sıkı takipçisiyiz” mottosuyla yoluna devam eden İncehesap.com, bu doğrultuda, personelden bağımsız ya da personel sayısının az olduğu, tam otomatik depolar konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Bu alanda yapılacak yatırımlar bugün için yüksek maliyetli olsa da, ilerleyen dönemde yatırım maliyetini hızlı bir şekilde karşılayacak ve iş süreçlerini beklentilerin de üzerine çıkarmaya yardımcı olacağını söyleyen Erzen, “Biliyoruz ki, gelecek bir gün gelecek. Karanlık Depolar, Tümleşik Teknoloji Sistemleri, Konveyörler ve IoT dönüşümleri, bu bakış açısıyla araştırmalarımızı sürdürdüğümüz ve yatırımlar planladığımız alanlar” açıklamasında bulundu.