Banner Engineering, 1966 yılında ABD’de kurulan ve fotoelektrik sensörler konusunda ABD’de sektör lideri olan bir firma olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye’de ise gerek kendi ofisleri gerekse distribütör kanalları vasıtasıyla 15 yıldır müşterilerine en kaliteli çözümleri sunuyor. Uzmanlık alanı olan fotoelektrik sensörler haricinde ürün portföyünde bulunan makina emniyeti ürünleri, endüstriyel kameralar, kablosuz haberleşme sistemleri, endüstriyel aydınlatma ürünleri ve makina üzeri LED indikatörler ile de endüstrinin geneline yönelik çözümleri var. Ürün gamının bu şekilde birbirinden farklı ve varyasyonlu olması sayesinde de Banner Engineering; müşterilerine tek kanaldan farklı ve özel çözümler sunabiliyor. 

Depolama ve malzeme toplama özelindeki ürünlerinizden kısaca bahseder misiniz?

Bu alandaki özel çözümlerimiz arasında fotoelektrik sensörler, ölçüm bariyerleri, kablosuz haberleşme sistemleri, endüstriyel barkod okuyucular, makina üzeri LED indikatörler ve aydınlatma ürünleri konusunda oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Böylece büyük ve hareketli raf sistemlerinin bulunduğu depolardan kutu içine parça toplamanın yapıldığı küçük istasyonlara kadar yenilikçi çözümler sunabiliyoruz.

Yapılan çalışmalar, uygulamalar ve ürünler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Oldukça geniş bir ürün gamına sahip olduğumuz için eşsiz çözümlerimiz bir malzemenin pick to light veya put to light sistemleriyle montajıyla ya da paketlenmesiyle başlıyor. Farklı boyutlardaki raflarda bulunan malzemeler, pick to light sensörleri aracılığıyla operatörler tarafından toplanıyor ya da put to light ürünleri aracılığıyla raflara yerleştiriliyor. Farklı boyutları vurgulamamdaki amaç şu; üzerinde algılama amacıyla kullanılan sensörlerin ve operatörü yönlendirmek için kullanılan indikatörün bulunduğu pick to light ve put to light ürünlerimiz 3 cm çaplı dokunmatik butondan 50 cm uzunluğa sahip bariyer tipi ürünlere kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Böylece otomotiv ya da beyaz eşya sektöründeki bir kapının alınacağı raf için de küçük parçaların bulunduğu ilaç sektörü için de ürünlere sahibiz. Operatörlerin hangi rafa yönleneceğini belirtmek için farklı renkli, yanlış rafa yönlendiğini belirtmek için farklı renkli, doğru raftan aldığını belirtmek için farklı renkli ışık veren modellerimiz mevcut. Bu ürünler arasında standart dijital çıkışlı modeller olduğu gibi Modbus RTU haberleşme protokolüne sahip modeller, hatta kendinden kablosuz haberleşme özellikli modellerimiz de mevcut. Kısacası, pick to light ve put to light ürünleriyle ilgili oldukça geniş bir portföye ve tecrübeye sahibiz. 

Malzemelerin operatörler tarafından toplanmasından ya da paketlenmesinden sonra, konveyörler üzerinden depolama istasyonlarına taşınmasında da efektif çözümlerimiz var. Konveyör üzerindeki standart fotoelektrik sensörlerden hassas mesafe ölçüm sensörlerine kadar geniş bir ürün gamına sahibiz. Bunun haricinde; ölçüm bariyerlerimiz sayesinde profil oluşturma, boyut ölçümü, desi hesaplama gibi bu sektör için kritik çözümler de sunabiliyoruz. Hatta hazırlanmış bir kolinin kapağının açık kalıp kalmadığını bile bu sensörlerimizle tespit edebiliriz. Banner’ın ölçüm bariyerleri 2.5 mm’ye kadar hassasiyete ve son derece hızlı çevrim sürelerine sahip. Bu da sektörün gelişen yapısındaki beklentileri karşılayacak seviyede. Konveyör üzerinde geçen kutuların üzerindeki 1 ya da 2 boyutlu barkodların okunması ve takip edilmesi de günümüzde depolama sistemleri için hayati öneme sahip ve Banner olarak burada da çözümlerimiz mevcut.

Malzemeler paketlendikten ve depolama alanlarına transfer edildikten sonra depolama sistemlerinde de Banner olarak kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak çözümler sunuyoruz. Endüstriyel kablosuz haberleşme sistemlerimizle standart analog ve dijital input ve output’ları taşımanın yanında Modbus RTU gibi endüstriyel haberleşme protokollerini de kablosuz olarak taşıyabiliyoruz. Hatta kendinden kablosuz özelliğe sahip sensörlerimiz, butonlarımız ve indikatörlerimiz de bu sistemin bir parçası olabilir. Hareketli depolama sistemlerinde, haberleşmeyi kabloyla yapmak neredeyse imkansız. Standart kablosuz haberleşme yöntemlerini kullanmak da tehlikeli zira metal yoğunluğunun yüksek olması sebebiyle kablosuz sinyal kalitesinde bozulmalar olası… Ayrıca kablosuz uçların sayısı arttıkça da cihazların kablosuz sinyallerinin birbiriyle karışması söz konusu olabilir. Banner’in kablosuz haberleşme sistemlerini endüstriyel ve rakipsiz kılan da işte tam olarak bu. Ürünlerimiz üzerinde canlı şekilde sinyal kalitesi testleri yapabiliriz, 50 adede kadar kablosuz ucu tek bir master cihaza kablosuz olarak bağlayabiliriz. Bunun yanında, herhangi bir uçta bağlantı koparsa kullanıcı bu durumdan anında haberdar olur ve gerekli müdahaleyi yapar.