İSTANBUL (AA) - Havaş'ın kargo operasyonları için destek sağladığı Katar Kargo, Atlas Lojistik Ödülleri'nde "Soğuk Zincir için Apronda Soğutuculu Kamyon" projesi ile Jüri Özel Ödülü'ne sahip oldu.

Havaş'tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, lojistik sektörü ile iş dünyasının yakından zilediği ve Logitrans Uluslararası Transport Lojistik Fuarı çerçevesinde busene 10'uncu defa verilen ödüllerde, 5 kategoride toplam 83 aday içinden kazananlar belli oldu.

Bu kapsamda Katar Kargo, geçen sene Havaş tarafından hizmete sokulan soğutucu üniteli (frigorifik) araç projesiyle ödül kazandı.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, Havaş olarak faaliyet gösterdikleri bütün konularda sektörün gelişimine katkı sunarken, son teknolojileri hizmetlerine aktararak iş birlikleriyle çıtayı daha da yükseğe taşımaya odaklandıklarını söyledi.

Bu amaçla 2018 yılında geliştirerek ilk defauzun soluklu iş birliklerinden Katar Kargo'nun operasyonlarında devreye aldıkları soğutucu üniteli araç projesinin ödüllendirilmesinden ötürü mutlu olduklarını belirten Koçak, "Soğutucu üniteli araçlarımız, ilaç, gıda gibi özel nitelikli gümrüklü hava kargoların aprondan transferlerinde soğuk zincirin korunarak taşınması amacıyla geliştirildi. Hava kargo sektöründe ilklere imza atarak inovasyona yönelik yatırımlarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.