Klinkhammer’ın Türkiye’de ilk kez Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde görücüye çıkardığı otomatik taşınabilir ürün ve koli sorter sisteminde mobil robotlarla taşımacılığı depolarda hafif yük ve bireysel ürün taşımacılığına ivme kazandırıyor.  

Klinkhammer Türkiye Satış Müdürü Mehmet Toy, “Birbirinden bağımsız hareket edebilen yaklaşık 50cmx50cm ebatlarında olan, 5 kg’ye kadar taşıma kapasitesine sahip otomatik mobil robotlar. Bu robotlar hem hafif yük hem de bireysel ürün taşımacılığı yapabiliyor” dedi.

Spot aracılığıyla donanımsal ihtiyaçları minimuma indiren ışıklı toplama sisteminden de bahseden Toy, Pick to Light sistemi ile depolarda ürün toplama sürecindeki hata sayısını azalttıklarını ve verimliliği artırdıklarını ifade etti.

Sektörden bağımsız olarak lojistikle bir malzemenin bir noktadan diğer noktaya taşınması zorunlu olan her depoya çözümler sunduklarını ifade eden Toy, otomotiv ve yan sanayi sektörünün yanı sıra son yıllarda özellikle e-ticaret sektörü depolarına yoğunlaştıklarını ifade etti.

ANAHTAR TESLİM MALZEME TAŞIMA KONSEPTLERİ SUNUYOR

Depo ve dağıtım lojistiği ve otomasyonu alanında sistem entegratörü olarak görev yapan Klinkhammer, farklı tedarikçilerden aldığı ürünlerin üzerine mühendislik becerisini ve zekasını kurgulayarak intralojistik alanında sistemler sunuyor.

Firma, sistem entegratörü olması dolayısıyla farklı altyapıları farklı yazılım seviyelerine entegre ederek anahtar teslim malzeme taşıma konseptleri sunan firma, yüksek raf depoları, konveyör sistemleri, otomatik toplama sistemleri gibi yurt içinde ve yurt dışında farklı projeler hayata geçirdi.