LİTUM “DÜNYANIN EN İNOVATİF ŞİRKETLERİ 2024" LİSTESİNDE LİTUM “DÜNYANIN EN İNOVATİF ŞİRKETLERİ 2024" LİSTESİNDE

Türkiye’nin ilk online pazaryeri GittiGidiyor, kullanıcıların artan taleplerini daha hızlı karşılamak amacıyla yeni yatırımı GittiGidiyor Express’i hayata geçirdi. Netlog Lojistik iş birliğiyle hayata geçirilen GittiGidiyor Express, siparişleri ertesi gün teslimat garantisiyle kullanıcılarına ulaştırıyor.

5 ŞEHİRLE BAŞLADI, 15 ŞEHİR DAHA EKLENECEK 

Satıcılar için de daha uygun fiyatlı kargo imkanı sağlayan oluşum, ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli olmak üzere 5 şehirde hizmet vermeye başladı. 

Söz konusu oluşuma, 2022’in ilk yarısında Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Kayseri, Kırklareli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya ve Tekirdağ illeri de eklenecek.

"KULLANICILARIN HIZLI TESLİMAT BEKLENTİSİ ARTTI"

Son yıllarda alışverişlerin büyük oranda e-ticarete taşındığını ve sektörde hızın öneminin arttığını vurgulayan GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, "Halihazırda büyüme ivmesinde olan e-ticaret sektörü, zaman ve mekandan bağımsız olması, ürün-fiyat karşılaştırma olanağı sunması, milyonlarca ürünü çok kısa sürede tüketicinin karşısına çıkarması gibi özellikleriyle ekosistemini büyütmeye devam ediyor. Online alışverişteki artan talep ve tüketicinin hızlı teslimat beklentisi lojistik sektörünün gelişim hızını da artırdı." diye konuştu.

Sadece Türkiye'de değil dünya çapında hızlı teslimatın müşteri memnuniyetinde öncelikli bir konu haline geldiğini kaydeden Kantarcı, "Örneğin, Gartner’ın araştırmasına göre online alışveriş yapanların yüzde 68’i perakendecilerden hızlı teslimat seçeneği talep ediyor ve bu uygulama müşteri memnuniyetini yüzde 18 oranında artırıyor. Farklı tüketici anketlerinde de görüyoruz ki online alışveriş yapanların tercih sebeplerinde 'hızlı ve güvenilir teslimat' ilk sıralarda bulunuyor." dedi.

"SATICILARIMIZIN DA HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİZ"

Müşteri memnuniyetini odağına alan bir firma olarak, alışveriş deneyimini daha üst seviyeye çıkarmak hedefiyle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Kantarcı, "Altyapımızda ve mobilde yaptığımız yeniliklerle sunduğumuz kaliteli hizmeti, hızlı teslimata da başlayarak bir üst noktaya taşımış oluyoruz. GittiGidiyor Express ile kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde karşılayabilmelerini sağlayacak, satıcılarımızın da hizmet kalitesini yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde başlattıkları hizmetlerine yılın ilk yarısı bitmeden 15 şehri daha ekleyeceklerini ve toplamda 20 şehre ulaşacaklarını dile getiren Kantarcı, yatırımlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

GittiGidiyor Express, hafta içi verilen siparişlerde ertesi gün; pazar ya da bayram günlerinde verilen siparişlerde ise takip eden ikinci iş gününde teslimat sağlayacak.