E-ticaret ve mobilite trendine yönelik müşterilerin ihtiyaçlarından yola çıkan Ford Otosan, yeni girişimi Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş.'yi kamuoyuna duyurdu.

MEGA DEPO KİRALAMALARI 2023 YILINDA DÜŞÜŞE GEÇTİ MEGA DEPO KİRALAMALARI 2023 YILINDA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Şirket, elektrikli ve ticari araç üretiminde sahip olduğu bilgi birikimini inovasyon gücüyle birleştirerek ortaya çıkardığı, girişiminin ilk meyveleri olan Rakun Pro2 ve Pro3’ü tanıttı.

"MOBİLİTE FAALİYETLERİMİZİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIYORUZ"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, günümüzde, birçok sektörde büyük dönüşümlerin yaşandığını ve kuralların yeniden yazıldığını vurguladı. Yenigün, "Müşterilerimizden aldığımız ilhamla, elektrikli araç üretiminde ve ticari araç üretiminde sahip olduğumuz bilgi birikimi ile son nokta teslimatına hizmet edecek, 4’ten az tekeri olan çevreci, elektrikli bir araç üretme hayalini kurduk. İşte Rakun da böylece doğmuş oldu." diye konuştu.

Mobilite alanındaki faaliyetlerini ürün geliştirme, inovasyon ve üretim kabiliyeti ile entegre ederek bir üst seviyeye taşıdıklarını kaydeden Yenigün, "Bu amaç kapsamında yüzde 100 Ford Otosan iştiraki olan Rakun Mobilite şirketimizle müşterilerimizin mobilite alanındaki ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştireceğiz." dedi.

"MÜŞTERİLERİMİZLE BULUŞTURMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rakun Mobilite A.Ş. Genel Müdürü Eren Atlı ise, gerek teknolojik gelişmeler gerekse Covid-19 ile beraber ticarette yepyeni bir dönem yaşadıklarının altını çizerek, Rakun Pro 2 ve Pro 3 ile işletmelerin verilen siparişlerin teslimatını güvenilir, dayanıklı ve yüzde 100 elektrikli, çevreye duyarlı bir şekilde yapabilme olanağı bulacağını söyledi.

Araçlarını öncelikle kurumsal müşterilerine kiralama ve satış yöntemi ile sunacaklarını belirten Atlı, ilerleyen süreçte de bireysel müşterilerinin de kullanımına sunacaklarını ifade etti. Sektörde en önemli noktalardan birinin araçların devamlı çalışır halde olması ve hızlı servis hizmeti olduğunu bildiren Atlı, "Bu sebeple satış sonrası servis en çok önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Seçili Ford binek ve hafif ticari servislerinde, hem de mobil servis hizmeti ile yerinde servis hizmeti sunacağız. Tam elektrikli araçlarımızı müşterilerimizle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRK MÜHENDİSLER TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN ARAÇLARA BAKIŞ

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nda üretilen araçların satış, pazarlama ve satış sonrası operasyonları Rakun Mobilite firması tarafından gerçekleştirilecek.

Araçların öne çıkan özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • En kritik önceliklerinden biri yokuş çıkma yeteneği. Araç, yenilikçi ve üstün elektrikli motor teknolojisiyle gücü doğru şekilde tekerleklere ileterek, bilhassa Yedi Tepeli Şehir İstanbul'un dik yokuşlarını zorlanmadan çıkıp yoluna devam edebiliyor.
  • Üç tekerlekli Pro3 versiyonu, yükleri daha rahat taşımaya yardımcı oluyor. Arka iki tekerleğin bağımsız süspansiyonu ile virajlarda normal 2 tekerlekli gibi manevra becerisine sahip. 
  • Pro2 ve Pro3’te bulunan 5 kW/h’lik batarya, normal şebeke elektriği üzerinden kablosunun prize takılması ile rahat ve kolay bir şekilde şarj edilebiliyor.