ABB'nin kapsamlı akıllı bina çözümlerini daha da dayanıklı hale getiren ve kurulması kolay olan 50’ye 25 cm2’lik tasarımıyla bu şarj ünitesi evlere ve ofislere kolaylıkla monte edilebilmesiyle dikkat çekiyor. 

MÜHLON: ŞARJ ETME İŞLEMİ GÜNÜ KESİNTİYE UĞRATMAMALI

ABB Global Elektrikli Araç Şarj Ürün Grubu Başkanı Frank Mühlon, AC şarj ünitesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, hibrit ve sadece elektrikle çalışan araçların satışındaki artışın, iş yerleri ve ofisler için basit ve uygun maliyetli araç şarj etme talebini yarattığına dikkat çekti.  Şarj etme işleminin, günü kesintiye uğratmaması gerektiğini vurgulayan Mühlon, özellikle bu nedenle portföylerini, evde ya da iş yerinde montajı ve kullanımı kolay duvar tipi AC şarj üniteleri ile genişlettiklerini belirterek, bundan sonra sürücülerin arabalarını gecelik olarak prize takıp günlerine devam edebilmenin tadını çıkaracaklarını söyledi.
Frank Mühlon, duvar tipi AC şarj ünitelerinin piyasaya sürülmesiyle, müşterilerin bina alt yapılarına bağlanan şarj çözümlerinden artık faydalanabileceklerini ve nerede oturduklarına ve çalıştıklarına bağlı olmaksızın, ABB'nink ihtiyaçlarını karşılayacak akıllı bir çözüm sunduğuna dikkat çekti. 

BİR TELEFON UZAKLIKTA TEKNİK DESTEK HİZMETİ 

AC şarj ünitelerinin farklı modelleri de mevcut. İç ve dış mekan kullanımı için farklı hava koşulları için elverişli sağlam bir muhafazayla imal edilen AC şarj ünitelerinin 22 kW AC 3-faz şarjın yanı sıra 4,6 ve 11 kW AC şarj olanağı da mümkün.  Tüm ABB ürünlerinde olduğu gibi duvar tipi şarj ünitelerinin montajı ve bakımı için bir telefonla şirketin küresel teknik destek hizmetlerine ulaşabilirsiniz. 

YETKİLENDİRME VE DENGELEME ÖZELLİKLERİ DESTEKLENİYOR

ABB duvar tipi AC şarj ünitesi, Şarj Üniteleri Kontrol Protokolüyle (OCPP) gelecekteki gelişmelere karşı hazır  ve AC şarj ünitesinin yetkilendirme ve yük dengeleme özellikleri de destekleniyor. Duvar tipi şarj ünitesi ilave esneklik için tip 2 priz, kapaklı tip 2 priz veya tip 1 ve tip 2 kablo dahil bir dizi bağlantı imkanı sağlıyor. 

FARKLI TİPLERİ DE MEVCUT

Duvar tipi AC şarj üniteleri, duvara montajın zor olduğu mekanlar için bir şarj cihazı, arka arkaya iki şarj cihazı ve 90 derece açıda iki şarj cihazı montajına imkan tanıyan kaideler ile üniteleri, enerji sayacı, yük dengeleme özelliği, işletme ofisi entegrasyonu ve UMYS/3G modem ile birlikte ya da giriş seviyesindeki temel özellikli olmak üzere farklı tipleri de mevcuttur.  
AC şarj ünitesinin bir diğer önemli özelliği ise Radyo Frekansıyla Tanımlama (RFID) ve artırılmış güvenlik için kilit yetkilendirme, veri iletişimi için sim kartı modelleri, iş sahası ihtiyaçları için giriş akımını kısıtlayan yazılım, akıllı bir şekilde kontrol edilen şarj için iletişim ara yüzü ve istatistikler, yapılandırma ve erişim yönetimi için web araçları.