Günümüzde şirketlerin konumlarını dijital yetkinliklerle belirlediği küresel rekabette, sistem entegrasyonu, yönetilen hizmetler ve bulut bilişim, öne çıkmanın olmazsa olmaz koşulları haline geliyor. 2005 yılından bu yana Türkiye ve Orta Doğu’da faaliyet gösteren NGN; ekonomik dalgalanmalar, kur oynaklıkları ve risk algısının arttığı dönemlerde de şirketlere dengeli, inovatif, sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme stratejisi izlemeleri için katma değer sağlıyor. Hemen her sektörde, ulusal ve uluslararası şirketlerin her geçen gün daha fazla içine girdikleri dijital dünyada, bilişim teknolojileri çözümleri için kapsamlı ve güvenli seçenekler üreten NGN, profesyonel kadrosu ile şirketlerin iç ve dış ekonomik gelişmelere karşı daha verimli sonuçlar almaları için etkili modeller sunuyor.

"SAĞLIKLI BÜYÜME STRATEJİLERİ GEREKİYOR"

NGN İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Süer özellikle talebin azalması, kurlarda hızlı değişimler yaşanması nedeniyle belirsizlikler yaşanan dönemlerde şirketlerin sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme stratejileri ile hareket etmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Şirketlerin, bu tür dönemlerde kârlılığa dayalı büyüme için özellikle inovasyona dayalı farklılaşma stratejileri, iyi risk yönetimi, iyi süreç yönetimi ve güçlü iç kontrol yapılarına sahip olmaları gerekiyor. Tüm bu süreçlerde de bilişim teknolojileri ön plana çıkıyor.

Kriz dönemlerinde etkili yönetim için önce dönemin koşullarını iyi anlamak gerektiğini belirten Süer, böyle dönemlerde öne çıkan dört anahtar stratejiyi şöyle sıralıyor:

1- Rekabette farklılaşmak ve fiyat rekabetinden uzaklaşmak,

2- Maliyetleri etkili bir şekilde kontrol altına almak, verimliliği artırmak, operasyonu iyi yönetmek

3- Şirket kültüründe ve yönetim anlayışında ciddi bir dönüşüm yaparak kurumsal aidiyet ve motivasyonu artırmak, yetkinlikleri doğru kullanma becerilerini geliştirmek

4- Bu krizi bir fırsat olarak görerek dijital dönüşümü gerçekleştirmek ve yukarıdaki üç unsuru da dijital süreçler ile desteklemek.

BULUT BİLİŞİM İLE FARK YARATAN İLERLEME

İş dünyası, teknoloji ve tüketici alanlarının birleşmeleri ve gereksinimleri sonucu ortaya çıkan ve dijital ekonominin beyni olarak sayılan bulut bilişim hizmetleri, bu süreçte fark yaratan bir ilerleme kaydetti. Global ölçekte milyarlarca kullanıcının birbirine bağlandığı günümüzde bulut sağlayıcıları, kullanıcılarına yer ve cihaz farkı gözetmeksizin web üzerinden bellek kapasitesi ve yazılım sunuyor. BT ihtiyaçlarını hizmet sağlayıcılara teslim eden şirketler, bu şekilde ana işlerine odaklanıyor, düşük yatırım ve bakım giderleri ile operasyonel ağırlıklarını azaltıyor. Şirketler için bulut bilişim özellikle sermaye altyapısının azaltılması, hızlı kaynak erişimi sağlanması, verimliliğin artması, yüksek performans, lisanslama maliyetlerinin düşmesi ve yönetilen hizmetlerin güvenle ve ekonomik olarak gerçekleştirilmesi gibi avantajlar sağlıyor. Bilişim Teknolojileri birimlerinin her türlü servis ve sürecin yürütülmesinde operasyonel yüklerini azaltarak bu birimlerin çok daha iş odaklı yapılara dönüşmesini amaçlayan Yönetilen Hizmetler, hızla bilişim dünyasının en önemli parçası haline geliyor. Bulut ve barındırma altyapı harcamalarının yüzde 62’si katma değerli yönetilen hizmetleri kapsıyor.

YÖNETİLEN HİZMETLERİN ETKİ ALANI VE AĞIRLIĞI ARTIYOR

Veri merkezi ve bulut çözümlerinde teknolojinin çok büyük bir hızla gelişmesi ile birlikte, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de Yönetilen Hizmetler’in etki alanı ve ağırlığı artıyor. Türkiye’de yönetilen hizmetlerin benimsenme seviyesi, faydaları ve önyargıların incelenmesi amacıyla NGN ve DataCenterDynamics ortaklığı tarafından 148 üst düzey BT profesyoneli ile gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları geçtiğimiz Aralık ayında açıklanmıştı. Araştırma sonuçları, BT dış kaynak ve hizmet pazarının en hızlı büyüyen segmenti olarak öne çıkan Yönetilen Hizmetler’in Türkiye’de benimsendiğini ve 1-3 yıl içinde tercih edilme oranının artacağını gösterdi. Yönetilen hizmet sağlayıcıları, şirketlerin yarısından fazlası tarafından, saha hizmetleri ve güvenlik yönetimi konularında tercih ediliyor.

NGN, STAR OF BOSPHORUS İLE GELECEĞİN BULUT BİLİŞİMİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

NGN Türkiye’nin en gelişmiş ve güvenilir veri merkezi Star of Bosphorus ile geleceğin teknolojisi bulut bilişime öncülük ediyor. Star of Bosphorus, bulut ve yönetilen hizmet çözümleri ile kurumlara yüksek performans, maliyet avantajı gibi katma değerler yaratırken, günlük operasyonların sorumluluğunu da müşterileri adına üstleniyor. NGN’in bulut hizmetleri ile birlikte sağlanan avantajlarından bazılarını şöyle sıralanıyor: BT alt yapı harcamaları CAPEX’ten OPEX’e taşınıyor, lisans ücretlerinin düşürülmesi ile BT maliyetleri optimize ediliyor, NGN Bulut Self-Servis Paneli üzerinde kolayca yeni bulut servisleri aktif edilebiliyor. “Kullandığın kadar öde” hizmeti ile fatura hizmeti alınabiliyor, donanım teslimatı ve arızaları ile oluşan proje teslim gecikmeleri önleniyor, güvenlik servisleri sayesinde veriler güvence altına alınıyor.