TOTAL Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran, “Yılın Lojistik Yöneticisi” ödülünü alırken, açıklamalarında enerji, akaryakıt ve tehlikeli madde taşımacılığına değindi.

İş, ekonomi, kamu ve lojistik dünyasını bir araya getiren Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, 2016 senesinden beri düzenleniyor. Üçüncüsü yapılan zirvenin açılış konuşmasını UTIKAD Başkanı Emre Eldener yaptı. Ayrıca dijital ekonomi ve Endüstri 4.0’ın yarattığı alternatifler,firmaların bu noktada aldıkları yeri ve dijitalleşmenin iş modellerine yansıması konuşuldu. Lojistik pazarı ile ilgili konuların da değerlendirildiği bu önemli günde TOTAL Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran, tehlikeli maddelerin karayolu üzerinden taşınmasına dair Avrupa Anlaşması (ADR) ve diğer sözleşmeler hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

İLKLERİN ŞİRKETİ; TOTAL

Tehlikeli maddelerin taşınması sırasında yaşanan kazalar, kaybedilen can ve mal kayıpları, artık ADR’nin uygulanmasından başka bir yol olmadığını gösteriyor. Taşkıran konuşmasını ise mevzuat dışı yapılan taşımacılık yüzünden 1978'de İspanya’da görülen ve 217 insanın kaybı, 200 insanın yaralanmasıyla sonuçlanan tanker kazası ile destekledi. Bu noktada ADR’nin kazandırdıkları ve önümüzdeki süreçte daha neler sağlayacağını söyleyen başarılı direktör, sistemde yaşanması muhtemel sorunlara da değindi. TOTAL’in bu pazarda ilklerin kurumu olduğunu ve öncü isim olarak görüldüğünün altını çizen Taşkıran, ayrıca TOTAL bünyesinde yaptıkları uygulamalara dair araç takip, kamera sistemi ve taşımacılık yaptıkları 65 bin km’lik yolun tehlike analizlerinin çıkartılmış olmasını böylece araçlara dijital yüklenerek otomatik uyarı sistemlerini geliştirdiklerini açıkladı.

ÖZEL GECEDE ÖZEL ÖDÜLLER

Gerçekleştirilen zirvede aynı zamanda Ekonomi ve Lojistik Zirvesi başlığı altında Yılın Lojistik Ödülleri de kazananlara takdim edildi. Lojistik piyasasının önemli ve büyük isimlerini aynı çatı altında toplayan gecede, çeşitli alanlarda ödüller de dağıtıldı. ‘Yılın Lojistik Yöneticisi’ ödülünü alan TOTAL Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran bu özel ödülü TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı ve Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen’in ellerinden aldı. Kazandığı ödül için memnuniyetini dile getiren Yaşar Taşkıran, konuşmaasınca bütün 3. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi için UTA Lojistik Dergisi Yöneticilerine de saygılarını iletti.