İntermodal hat sayısını artırmayı sürdüren Ekol Lojistik, bu kapsamda Fransa’nın Sète' ile Almanya’nın Köln kentleri arasında yeni bir blok tren hattını devreye aldığını duyurdu.

"İNTERMODAL TAŞIMACILIKTA ALTERNATİFLER SAĞLIYORUZ"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, firmalarının intermodal taşımacılıkta büyüme stratejisi doğrultusunda hizmete alınan hat ile Avrupa’daki iddiasını daha fazla güçlendirdiğini vurguladı.

Avrupa’nın önde gelen firmalarından DFDS ile gerçekleştirdikleri iş birliği neticesinden hayata geçirilen Sète- Köln hattı ile müşterileri için önemli kazanımlar sağlayacaklarını belirten Ekiz, "Güney Avrupa’daki ana merkezimiz Sète'den, Avrupa’nın kalbindeki dinamik sanayi metropolü Köln’ü birbirine bağlayan hat sayesinde intermodal taşımacılık planlamaları artık sadece Trieste üzerinde tekelleşmeyecek. Yeni Sète hattı ile Türkiye’nin Avrupa bağlantısına alternatifler yollar sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI

"YENİ TREN BAĞLANTISININ TAMAMLAYICISI OLACAK"

Ekiz, gelecek dönemde İtalya demiryolu altyapısındaki geniş iş hacim kapasitesi öngörüsü ve Sète hattındaki yük miktarındaki artış beklentisi kapsamında kurulan yeni tren bağlantısının Trieste’nin  tamamlayıcısı olacağını dile getirdi.

Pazartesi ve perşembe günleri saat 16.00’da Sete’den yola çıkan tren, salı ve cuma günleri saat 19.00’da Kuzey Köln’e ulaşıyor. Dönüş seferleri ise, çarşamba ve cumartesi günleri Köln’den saat 09.00’da hareket ediyor, perşembe ve pazar günleri saat 11.00’de Sète’ye varıyor. 

Toplam 38 treyler ve konteyner taşıyabilme kapasitesi bulunan tren, teknik olarak öncekilerden daha farklı bir yapıda, daha yüksek ve büyük olup 19 adet çift cepli vagondan meydana geliyor.