Ekol Lojistik, toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında tır şoförü olmak isteyen kadınlara istihdam sağlıyor. Bünyesinde çeşitli alanlarda sağladığı olanaklarla, sektörde dünya ortalamasının iki katı kadın çalışanı bulunan firma, yeni işe alımlarla filolarını genişletiyor.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER ALIYORLAR

İşe alınan adaylar, şirketin sunduğu teorik ve pratik eğitimlerden geçerek yola çıkmaya hazırlanıyor. Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda aktif bir şekilde görev alarak deneyim kazanıyorlar. 

Firma, başvuru kriterlerinde ehliyetli ve en az orta düzey tecrübeli sürücülere öncelik veriyor. Ayrıca ehliyeti bulunan ancak deneyimi olmayan adayların başvuru da oluşturulan portföy çerçevesinde değerlendirmeye alınıyor.

Kadın tır şoförü adayları, şirket ile iletişime geçerek ilgili pozisyon için başvurularını gerçekleştirebiliyor.

"ŞOFÖR OLMAK İSTEYEN KADINLARA İŞ FIRSATI YARATIYORUZ"

Konuyla ilişkin konuşan Ekol İnsan Kaynakları Genel Müdürü Gülçin Poyraz, "Hayatın her alanında ben de varım diyen kadınlara iş fırsatı sunmaya devam ediyoruz." dedi.

Projeyi kadın ya da erkek işi diye ayıran tanımlamalardan bağımsız, kadın-erkek beraber bir dünya umuduyla başlattıklarını aktaran Poyraz, "Hedefimiz; şoför olmak isteyen tüm kadınlara Ekol’de istihdam fırsatı yaratarak operasyonlarımızda görevlendirmek. Tır şoförlüğü yapmak isteyen tüm kadınlar bizimle iletişime geçebilir." ifadelerini kullandı.

MITSUBISHI FORKLİFT TÜRKİYE PAZARINA GİRİŞ YAPTI MITSUBISHI FORKLİFT TÜRKİYE PAZARINA GİRİŞ YAPTI

EKOL'ÜN KADIN ŞOFÖRLERİ DİREKSİYON BAŞINDA

Şirket bünyesinde halihazırda üç kadın tır şoförü yurt içinde aktif olarak görev yapıyor. Ekol Lojistik'te ilk kadın tır şoförü olarak göreve başlayan Kaptan Elif Taşer, İzmir ağırlıklı olmak üzere yurt içinde sefer gerçekleştiriyor.

Eşiyle beraber istihdam sağlayan ilk kadın Kaptan Ayşegül Güleç yurt içinde çeşitli bölgelere çalışırken, ilk yurt içi seferini benzer şekilde İzmir’e yapan Kaptan Merve Seçkin de aktif olarak seferleri sürdürüyor.