Ekol Lojistik, İtalya’da toplu taşıma çalışanlarının greve başlaması nedeniyle Trieste Limanı’nda yaşanan darboğazın önüne geçmek amacıyla yeni intermodal hattını devreye aldı.

Firma bu kapsamda, Fransa’daki Sete ve Calais kentleri arasında ihracatçılar için Avrupa’nın en uzun hattına sahip intermodal servisini başlattığını duyurdu.

HAFTADA BİR KEZ KARŞILIK SEFERLER DÜZENLENİYOR

Yeni tren hattı ile söz konusu şehirler yaklaşık 16 saatte birbirine bağlanırken, Lüksemburg'un Bettembourg ve Sete kentleri arasında ise 12 ile 14 saat arasında taşımacılık işlemi yapılıyor. Servis çerçevesinde her yönden seferler karşılıklı olarak haftada bir kez gerçekleştiriliyor.

Tren hatları ile en verimli şekilde entegrasyonu sağlanan RO-RO’lar sayesinde Calais ve Yalova limanları arasındaki transit süresi ise beş gün olacak. 

SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR

"TRANSİT SÜRELERİ CİDDİ ANLAMDA KISALACAK"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, devreye aldıkları tren bağlantılarının Avrupa’daki konumlarını daha da güçlendirdiğini, sundukları esnek ve entegre çözümlerle zor koşullarda da müşterilerinin yanında yer aldıklarını ifade etti.

Trieste Limanı’nda yaşanan grev sebebiyle lojistik süreçlerinin aksamaması adına ‘Yeni bir hat, yeni bir çözüm lazım’ diyerek yeni intermodal hatlarını hizmete açtıklarını belirten Ekiz, Avrupa’nın önemli lokasyonlarında hizmete açılan yeni tren hatlarının devamında birkaç saat içinde RO-RO’ların hazır bulunmasıyla transit sürelerinin büyük ölçüde kısaldığını vurguladı.

Ekiz, söz konusu durumund başta ihracatçılar olmak üzere müşterilerine büyük bir avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.