Farklı bölgelerdeki tüketicilere ulaşmak amacıyla açtığı bölge deposu sayısını artıran ve bu doğrultuda yatırımlarını sürdüren Eker, son olarak nisan ayı içerisinde önce Şanlıurfa’da, ardından da Diyarbakır’da hizmete açtığı yeni bölge depolarıyla dağıtım ağını genişletiyor. 

TÜRKİYE GENELİNDE 39'A ULAŞTI

Sağlıklı beslenme alışkanlığının vazgeçilmez parçası olan süt ve süt ürünlerinden daha fazla tüketicinin faydalanması için dağıtım kanalına yatırıma devam ediyor.

Bursa merkezli firma son olarak Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde artan talebi karşılayabilmek amacıyla 1 Nisan 2021 tarihinde ağırlıklı Şanlıurfa merkeze hizmet verecek Şanlıurfa Bölge Deposu’nu açtı.

Şirket 12 Nisan 2021 tarihinde ise Van, Mardin, Elazığ, Muş, Siirt, Batman, Şırnak şehirlerine hizmet sunacak Diyarbakır Bölge Deposu’nu hizmete açarak söz konusu bölgelerdeki ağını güçlendirmiş oldu.

İlk olarak 1983 yılında İzmir Bölge Deposu’nun açılmasıyla başlayan dağıtım ağı genişletme çalışmaları, son atılımla birlikte Türkiye genelindeki bölge deposu sayısının 39’a yükselmesini sağladı. 

GÜNDE 30 BİN NOKTAYA ULAŞIYOR

Yeni depolarıyla dağıtım ağını güçlendiren şirket, tüm Türkiye’ye dağıtımını herhangi bir aracı kurum kullanmadan kendi frigofrik araçlarıyla ulaştırıyor.

Bu sayede ürünlerini soğuk zinciri bozmadan, kendi kontrolü altında tüketicilerle buluşturan firma, toplamda 435 soğuk zincir aracıyla, 30 bin noktaya günlük ulaşım sağlıyor. 

HEDEFİ, YIL SONUNDA SAYIYI 41'E YÜKSELTMEK

Bir yandan yatırımlarını sürdüren şirket diğer yandan da istihdama katkısı sağlıyor.

Sahip olduğu geniş dağıtım ağıyla üretimdeki gücünü destekleyen firma, 2021 yılı sonu itibariyle Türkiye genelinde 41 bölge deposuna ulaşmayı hedefliyor.