Yılın ikinci yarısında ve 2021’de ağırlıklı olarak e-ticaret için çözümler sunacaklarını kaydeden Kardex Macaristan-Romanya-Türkiye Genel Müdürü Emre Yenal, hızlı sipariş toplama çözümlerinin yanında temiz oda ve klima kontrollü ürünlerinin de ilaç sektöründe talep gördüğüne dikkat çekti.

"PANDEMİYE RAĞMEN FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRDÜK"

Türkiye ve dünya hiç hazır olmadığı bir kriz ile 2020 yılına başladı ve tüm sektörler, bireyler topluca bu krizden ağırlıklı olarak olumsuz etkilendiler. 2019’un son çeyreğinde yavaşlamaya başlayan Avrupa Birliği ekonomisi zaten Türkiye gibi üretici ve ihracatçı ülkeler için bir ciddi bir tehdit oluşturuyordu. Bunun üzerine 2020’nin ikinci çeyreğinde derinleşen Covid-19 bu tehdidin kapsamını da maalesef genişletti. Pandemi süresince, Kardex olarak dünyadaki fabrikalarımızda kesintisiz üretime devam edebildik, öncelikle bu bizler için müşterilerimize verilen sözü yerine getirebilmemiz açısından çok önemliydi. Diğer taraftan her ülkede, müşterilerimiz izin verdiği sürece, tüm yeni kurulum, bakım ve servis ekiplerimiz de çalışan sistemlerin devamlılığını sağlamak adına görevlerini yerlerine getirdiler. Bu esnada çok yüksek bir müşteri memnuniyet seviyesine ulaştık. Yüz yüze yaptığımız satış toplantılarımız 16 Mart ile 1 Haziran arasında tamamen dijital platformlara döndü. Kardex 2019 yılında dijital platformlara ciddi yatırım yaptığı için, sunum ve tanıtım amaçlı dijital toplantılarımız sorunsuz gerçekleşti. Pandeminin yükseldiği nisan ve ağırlaştığı ve hatta sokağa çıkma yasaklarının olduğu mayıs ayında dijital toplantılarla satış dahi yaptık. Yılın ilk yarısından beklentimiz daha fazlaydı ama bu olağanüstü süreçte yine de satış yaptık, kurulumlarımızı devam ettirdik, servis hizmetlerimizi yerine getirdik. Dolayısıyla 2020’nin ikinci yarıyılına daha umut dolu başlıyoruz.

"ÇÖZÜMLERİMİZLE ÖNE ÇIKIYORUZ"

Bu dönemde gelirlerini arttıran sektörler ve firmalar da oldu. Örneğin; e-ticaret ve ilaç. Bu sektörlerde çalışan firmalar depo otomasyon süreçlerine daha farklı bakıyorlar. Amaçları yüksek performans ve özel çözümler. Bu çözümlerin tamamını Kardex olarak sunabiliyoruz ve bu sayede söz konusu sektörlerde fark yaratıyoruz. Hızlı sipariş toplama çözümü olarak piyasaya sunduğumuz LR35 modülümüz çok ilgi gördü. Diğer taraftan temiz oda, klima kontrollü ürünler de özellikle ilaç sektöründe talep gören çözümler. Örnek olarak, saatte 150 çift yönlü hareket ile piyasanın en hızlı sipariş toplama robotu Kardex’te. Ya da çoklu sipariş satırlarının küme olarak toplandığı operasyonlarda, Kardex "colour pick" (renk bazlı toplama) sistemiyle, operatör başına yüksek sipariş satırı toplama imkanı sağlıyor.

"AMACIMIZ, HIZLI YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLAMAK" 

2020’nin geri kalan bölümünde ve 2021’de ağırlıklı olarak e-ticaret için çözümler sunuyor olacağız. Kardex, Türkiye’de kendi yazılımı ve yazılım ekipleri, hızlı toplama sitemleri, ağır depolama makinaları, yatay ve dikey efektif karusel ürünleriyle satış yapmaktan ziyade, müşteriye çözüm ve sistem sunarak büyümeyi hedeflemiş bir şirkettir. Amacımız, müşterilerimize hızlı yatırım geri dönüşü sağlamak ve onların başarılarına ortak olmaktır.