Dokuz tonluk akslar için imalatı gerçekleştirilen 22.5 inç SBS 2220 H0 ve SBS 2220 K0 disk frenleri, fren balataları da dahil olmak üzere yalnızca 32 kg olarak üretildi.

Taşımacılıkta kullanılan daha hafif treylerler, hem ticari araçların optimum ağırlık taşımasını hem de en az zamanda ve seferde çok daha fazla yük götürülmesini sağlayarak maliyeti azaltıyor. Bu da kullanılan yakıtı azaltıp, çekici ve treylerin daha az kullanılığ daha düşük CO2 emisyonu yapmasını sağlıyor. SAF-HOLLAND'ın yarı römork ve merkez akslı römorka sahip treylerlerdeki dokuz tonluk aks yükleri için uyarlanan çok hafif SBS 2220 H0/K0 disk frenleri ile taşımacılık şirketine daha az tüketim, tahribat ve emisyon sağlıyor. Mesela SBS 1918 H0, üç aks ağırlığını geleneksel 19.5 inç disk frenlerine nazaran 33 kilograma kadar indiriyor. 19.5 inç jantlarla senkronize olmasına rağmen daha düşük ağırlığı sebebiyle 22.5 inç jant ve tekerleklerle cer tertibatı bulunan ön akslarda da değerlendirilebilir. SBS 2220 H0 ve K0, 20 KNM’ye kadarki frenleme torkları için tasarlanmakla birlikte dokuz tona kadar olan yüke ve 22.5 inç tekerleklere sahip yarı römorklar ve merkez akslı römorka sahip treylerler için de uyumludur.

KULLANICI DOSTU ÜRÜNLER

SAF-HOLLAND fren disklerinin disk ve balata kullanım sürelerinin ömürlük olması, özellikle SAF İNTRA-DİSK ve İNTEGRAL teknolojisi ile uyumlu bir şekilde kullanılmasından geçiyor.

Kompozit dökümde hem farklı hem de özel olarak bir araya gelen malzemelerden imal edilen iki parçalı disk freni ile meydana gelen harika tasarım prensibi, malzemeyi korumakla birlikte kullanım süresini de uzatıyor. Ürünlerle ilgili konuşan SAF-HOLLAND OE Avrupa Ürün Müdürü Mark Hartmann şunları söyledi: “Disk frenlerimiz, üstün verimlilik ve tasarruf sunar. SBS aralığı da tamir ve servis durumlarında kullanıcı dostudur.”

Ürünlerin en dikkat çeken özelliklerinden birisi, frenleme torkunun ağırlığa oranı oluyor. Araç tamircileri her iki fren tarzı için de aynı araçları kullanıyor. Global araç ekibinde, SAF-HOLLAND disk frenleri ile KNORR, WABCO ve HALDEX gibi 13 diğer tip frenlerin servis ve onarımı için de ihtiyaç olan malzemeler bulunuyor. Bu kitte bulunan her bir parça aleni bir şekilde konulmuştur. Arzu edilen malzemeye koalylıkla ulaşılabilir ve gereksinim duyulduğunda hemen sipariş veirlebilir.

SAF-HOLLAND HAKKINDA

SAF-HOLLAND 2017 senesinde 1,140 milyon avro cirosu ve tüm dünyada 3 bin 500’den fazla personeli ile römorklar, kamyonlar, otobüsler için yüksek kaliteli sistem ve bileşenlerin lider üreticisi ve tedarikçisi olmak hedefiyle kurulmuştur. Şirketin ürün gamı içerisinde treyler aks ve süspansiyon sistemleri, beşinci teker, king pinler ve dorse ayakları bulunmaktadır. Üretimlerini toplam altı kıtada Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM) sunan SAF-HOLLAND, son kullanıcılar ve servis merkezleri dışında Orijinal Ekipman Tedarikçilerinin (OES) servis ağlarına da yedek parça desteği sunuyor.