“Önem taşır” ilkesiyle yola çıkan taşımacılık sektörü firmalarından Aras Kargo, transfer merkezlerine teknoloji yatırımlarına kesintisiz devam ediyor,

Gerçekleştirdiği yatırımlarla dijitalleşen dünyada yerini alan şirket, böylece iş süreçlerini de daha verimli yönetiyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SORTER SİSTEMLERİNDEN BİRİNİ KURDU

Sektörün saatlik işleme kapasitesi en yüksek firması haline gelen firma, ilk olarak İkitelli Transfer Merkezi’nde başlattığı teknoloji hamlesiyle Avrupa’nın en büyük sorter sistemlerinden birini kurdu.

Yatırımlarla 5 bin 500 adet olan saatlik gönderi adedini 27 bin 600’e çıkartan şirket, 2019’un ilk çeyreğinde İstanbul Tuzla’daki Orhanlı ve İzmir transfer merkezlerini sorter sistemine geçirdi.

TRANSFER MERKEZİNİN ALANINI BÜYÜTTÜ, KAPASİTESİNİ ARTIRDI

Ankara Transfer Merkezi’nin dönüşümünü 2020 yılı içinde tamamlayan şirket, teknolojik yenileme hedeflerini sürdürdü.

Transfer Merkezi alanını 4 bin 500 metrekareden 10 bin 500 metrekareye çıkartan firma, 5 bin 500 kapasiteyle hizmet veren Merkezde yenileme ve teknolojik altyapı çalışmaları sayesinde de kapasitesini 17 bin 100’e çıkartarak hizmet kalitesini artırdı.

E-ticaret gönderilerindeki artan ticaret hacmini daha iyi yönetebilmek amacıyla 2019’da İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında küçük paketleri ayrıştıran makina yatırımını devreye alan firma Türkiye’de dört büyük şehre daha yatırımlarını taşımayı planlıyor.