DFDS, imzaladığı yeni anlaşma ile HSF Logistics Group'un %100'ünü satın aldı. Şirket, Avrupa'nın önde gelen soğuk zincir lojistiği sağlayıcılarından biri konumunda yer alıyor. Grup, HSF Logistics ile Hollanda, Almanya ve İngiltere'de lider konumda bulunan dört markayı bünyesinde barındırıyor. Grubun hasılatının yaklaşık olarak yarısını oluşturan N&K Spedition ve Skive Køletransport, Danimarka ve İskandinavya bölgesinde lider markalar olarak karşımıza çıkıyor. Eurofresh markası ise Almanya pazarına yoğunlaşıyor.

”MÜŞTERİ TABANIMIZ GENİŞLEYECEK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren DFDS CEO'su Torben Carlsen, "HSF Logistics Group'un DFDS bünyesine katılması bizim için heyecan verici bir gelişme oldu. Bu sayede müşteri tabanımız, çok çeşitli gıda üreticilerini içerecek şekilde genişleyecek. Aynı zamanda yeni büyüme fırsatları yaratan bu alım, feribot seferi ağımızın yük hacmini artırıyor" dedi. 

SOĞUK ZINCIRDE LOJISTIK ÇÖZÜMLER

HSF Logistics Group, özellikle et lojistiği alanındaki uzmanlığıyla gıda sektöründe soğuk zincir lojistik çözümleri sağlayan bir şirket. Sağladığı hizmetler arasında, üreticilerden ürünlerin toplanması, paketleme, depolama, işleme hizmetleri ile kısmi ve tam yüklerin dağıtımı yer alıyor. Avrupa'da 22 farklı yerden lojistik hizmeti sağlayan şirketin, Hollanda, Almanya ve Danimarka'da önemli dağıtım ve depolama merkezleri bulunuyor. Bunun yanında şirket, Çin ve Fas ofisleriyle faaliyet gösteriyor.