Sahada yapılacak olan kurulum ve devreye alma işlemleri üretimin kaderini etkiliyor. ABB Servis ekibi, daha uzun ömürlü ve daha verimli sistemlerin oluşması için her türlü saha desteğinde bulunuyor. Verilen desteklerin önemli başlıkları kurulum ve devreye alma, servis hizmetleri konularından oluşuyor.

ABB Robot Servis Bölümü Türkiye organizasyonundan ve kendinizden bahseder misiniz?

ABB Türkiye Robot servis bölümü organizasyonu her geçen gün büyükmekte olan, aktif ve di-namik ekip üyelerinden biri olma fırsatını Kocaeli Üniversitesi Elektrik Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan 2 yıl sonra 2016 yılında yakalamış oldum. Güçlü ekibimizle, İstanbul ve Bursa lokasyonlarında bulunan ofislerimiz ile tüm Türkiye’ye hizmetler sunmaktadır. Sunduğumuz hizmetlerin temelinde yatan ana düşüncemiz; müşterilerimize en kaliteli ve güvenilir hizmeti, dünya standartlarında sunarak robotlarımızdan memnun kalınmalarını ve bir sonraki robot yatırımlarında tekrar ABB robotlarını tercih etmelerindeki ana neden olmayı amaçlamaktayız.

Kurulum ve devreye alma hizmetlerinden bahseder misiniz?

Robotlu üretim sistemlerinde kurulum ve devreye alma proje kurulumu sırasında önem arz eden bir konudur. Robot seçiminden, alanın düzgün kullanılmasına, uygulamaya göre gripper tasarlanması gibi bir çok konu robotlu sisteme geçişte önem arz etmektedir. Bunların yanında sahada yapılacak olan montaj ve devreye alma işlemi bütün projenin önündeki süreçte üretimin kaderini etkilemektedir. ABB Servis ekibiyle daha uzun ömürlü ve daha verimli sistemlerin oluş-ması için her türlü saha desteğinde bulunmaktayız. Desteklerimizin önemli bir başlığı da kuru-lum ve devreye alma desteğimizdir. 

Uygulamaya göre yapılması gerekenler çok basit gibi görünsede uygulama yapılacak ortamdaki makina, ekipmanların ve robotun ömrünün uzatılmasının, risklerin azaltılmasının, verimli üretim ve daha birçok konuda avantaj sağlanması için servis ekibinin tecrübeleriyle şekil kazanmaktadır. Kurulan tüm sistemler sonraki sürecinde her zaman bakım ekipleri ve servis ekiplerinin destekleriyle verimlerini sürdürebilmektedir. Servis ekibi; kurulum ve devreye alma süreçlerine sisteme her zaman daha uzun soluklu olarak bakmakta ve hep birkaç adım sonrasını düşünerek hareket etmektedirler. Tecrübenin yanında bu bakış açısıyla kurulu olan tüm sistemler her zaman daha verimli hale gelmektedir.

ABB Servis ekibi, uygulamaların ileriye dönük hamlelerde servis ve bakım taleplerinin uygulana-bilirliğini ön planda tutmaktadır. Üretimin günü birlik olmadığı ve uzun soluklu olduğu sonraki süreçteki sıkıntıları azaltıp yoketmeye yönelmek ABB Servis ekibinin öncelikli noktalarıdır. Tüm bunları sağlanabilmesi için bazı adımlarla birlikte müşterilerimize hizmet verip destek olmaya çalışmaktayız. Robotstudio simülasyonu, programlama desteği, kurulum ve devreye alma olarak servis hizmetlerimizi kategorize edebiliriz.

Bahsetmiş olduğunuz hizmetleri detaylı açıklayabilir misiniz?

Robotstudio Simülasyonu

Robotstudio simülasyonu ile programlama sayesinde sahaya daha müdahalede bulunulmadan uygulamanın analiz edilmesi sağlanmaktadır. Sahada kullanılacak olan tüm ekipman, makina ve robotların üretimindeki en yüksek verime çıkarılması için yerleşiminin belirlenmesi sağlanmak-tadır. Çevrimdışı programlama ile sistemin verimliliği kurulmadan önce belirlenmektedir. Risklerin azaltılması, değişikliklerin yapılması, verimliliğin arttırılması ve hızlı bir kurulum sağlanmaktadır. Tüm CAD datalarına göre verimli bir analiz yapılmasına olanak tanır.

Kurulum

Müşterilerimiz en kısa üretim döngü süresinin sağlanabilmesi için montaj sırasında sistemin kusursuz optimize olması ve alanın verimli kullanılması gerekmektedir. Servis ekibi; bakım, ser-vis ve her türlü ekipmana güvenli ve ergonomik olarak ulaşımını sağlanabilmesi düşünerek kurulum safhasında tecrübelerinden yararlanılmaktadır. Robotstudio simülasyonundan kurulum öncesi yapılmış olan çalışmanın saha servis ekibinin tecrübesiyle birlikte sürpriz bir maliyetin ortaya çıkması önlenmiş olur. 

Programlama Desteği

Saha kurulumları sırasında en önemli konu başlıklarından biri de programlamadır. Sistemin yapılacak olan uygulamya göre programlanması sırasında uygulamayı bilen bir ekibin görev alması gerekmektedir. Diğer ekipmanlar ve makinalarla iletişimin sağlanması, kullanıcı ara yüzü oluşturulması ve robot kullanımdaki optimal hareket yollarının belirlenmesi öncelik olmalıdır. Programlamanın ne kadar verimli olursa robotun daha az bakım gerektirmesi ve daha uzun ömrü olmasını sağlamaktadır. Bu durumda maliyette önemli bir azalmaya yol açacaktır. 

Devreye Alma

Robotun devreye alınması aşamasında firmalara verilecek olan saha desteğiyle birlikte verimli bir üretime başlanması amaçlanmaktadır. Bu verim sağlanabilmesi için robotun en iyi şekilde nasıl sağlayacağı saha servis ekibi tarafından takip edilmektedir. Motor tork değerlenin belirli limitler içersinde kalması, döngü süresinin kısaltılması gibi konular devreye alma sırasında önem arzetmektedir. Robotun yapılandırılmış olan etkin bir şekilde sisteme entegre edilmesi sağlanması gerekmektedir. Montaj testi ve üretim başlangıcındaki saha desteğiyle üretim öncesi son aşama sağlanmaktadır. Tecrübeli ABB Saha Servis ekibiyle birlikte kurulum ve devreye alma süreçlerinde hızlı, verimli ve uzun ömürlü üretim süreçleri sağlanması amaçlanmakta ve projelerimizde bu başarılmaktadır.

Servis hizmetlerinde çözüm önerileriniz nelerdir?

Üretim tesislerinin bakımından farklı olarak robot bakım hizmetleri için ihtiyacınız olan çeşitli servis anlaşmalarıyla yardımcı oluyoruz. Simülasyon programı Robotstudio ve deneyimli ekibi-mizin devreye alma tecrübesiyle daha kısa sürede üretime başlayabilmenizi ve verimli üretim yapılmasını sağlıyoruz.  Kullanım kolaylığı sağlayan ABB robotlarının gelişmiş fonksiyonlarından üst düzeyde yararlanmayı ve üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen eğitimler düzenliyoruz.  Global tedarikçiniz olarak ihtiyaç duyduğunuz her anda, yüksek kalitede yeni ya da onarılmış parçaların en kısa sürede sunulmasını sağlıyoruz. Daha sonra planlanmış önleyici bakım hizme-tiyle arıza ve komponent bozulma olasılığının azaltılıp düzenli incelenmesine yardımcı oluyoruz. ABB Robotik Müşteri Servisi ile uzaktan servis şeklinde 7/24 destek ile sizlere hızlı, profesyonel, öngörücü çözümler sunuyoruz. Robot kullanım ömürleri, servis güçlendirmeleri ve komponent yenilemeleriyle ve iyileştirmeleriyle güvenlik, güvenilirlik, kalite ve performans artırımı amaçlı-yoruz. Zaman kaybını ortadan kaldırıp güvenli değişim içinKontrol ünitesi ve kolun değiştirilmesi gerektiğinde veya kurulu sisteminizi standardize etmek istediğinizde, uygun hazırlık, ön prog-ramlama ve program simülasyonuyla beraber en hızlı şekilde çözüm üretiyoruz.