ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 95 lisanslı depoya yılın ikinci yarısında toplan 16,4 milyon TL desteğin kira bedeli olarak ödeneceğini söyledi. Pakdemirli, "Ticaret Bakanlığınca belirlenmiş ve Bakanlığa bildirilmiş 95 lisanslı depo için yılın ikinci yarısında  toplamda 16,4 milyon lira kira bedeli olarak ödenecek. Kırsal kalkınma yatırım destekleri ile küçük aile işletmeleri kapsamında ve özellikle gençler ile kadın çiftçilerimize  bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi faaliyetleri için yüzde 50 hibe desteği vereceğiz" dedi. 

Pakdemirli,

Türkiye'de tarımsal işletmelerin büyük bölümünü oluşturan küçük aile işletmelerinin büyük işleme tesisi oluşturmak için ekonomik güçlerinin yeterli olamadığını hatırlatarak özellikle gençlerin ve kadınların desteklenerek  pazardaki paylarını artırmak istediklerini belirtti. Hibe müjdesini ise bu doğrultuda verdi.  Genç ve kadın çiftçilerin 2021-25 döneminde bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi,  paketlenmesi faaliyetlerine yüzde 50 hibe desteği vereceğiz. Bunun için yeni dönem Cumhurbaşkanlığı kararını Temmuz ayında çıkardık." dedi.

Pakdemirli, ayrıca Mardin, Düzce, İzmir ve Amasya'da pilot olarak uygulanan Uzman Eller Projesi'ni yeni dönemde 81 ile yayacaklarını da kaydetti.