Lojistik sektörü hizmet ihracatında 14 milyar dolarlık bir rakama ulaşarak inşaat, telekomünikasyon ve sağlık gibi birçok sektörü geride bıraktı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Türkiye’nin toplam hizmet ihracatı 2017 yılında 43,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. 43,7 milyar dolar seviyesindeki hizmet sektörü alanında en büyük katkıyı ise lojistik sektörü sağladı. Turizmden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren lojistik sektörünün 2016 yılında toplam payı 17,1 iken, bir sene içerisinde ihracatını 19,7’ye yükselterek 14 milyar dolara ulaştı.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ İHRACAT İLE BÜYÜYOR

Lojistik sektöründe neredeyse 70 yıldır çalışmalarını sürdüren Fevzi Gandur Lagistic Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Dündar, yaşanan gelişmeye dikkat çekerek birçok dev sektörü geride bıraktığını ifade etti. Lojistik sektöründe ihracat artışının olumlu bir tablo çizdiğine dikkat çeken Dündar; ithalat yüklemelerindeki sorunlar nedeniyle Türk araçlarının ülkeye boş döndüğünü, kayıpların minimize edilmesiyle lojistik sektörünün ihracat ile büyüdüğüne vurgu yaptı. 

“YENİ DEPOMUZ İLE İHRACATTA ARTIŞI HEDEFLİYORUZ”

2019 itibariyle tüm sanayinin ihracata yönelmesi gerektiğini söyleyen Dündar, lojistik noktasında hem ithalatta hem de ihracatta havayolu taşımlarının öneminin artacağını söyledi. Dündar konuşmasında son olarak İstanbul Havaalanı’ndaki yeni depoları ile ihracatta artışı hedeflediklerini açıkladı.