Tunaylar’ın kübik veya düzensiz her türlü objede yüksek ölçüm hassasiyeti sağlayan ağırlık ve boyut ölçüm sistemi, CubiCAM®; koli, paket vb. nesnelerin ağırlıkları ile birlikte boyutlarının da ölçülmesinde kullanılan son derece güvenilir bir otomatik ölçüm sistemi olarak öne çıkıyor. Nesnelerin hassas ve hızlı bir şekilde ölçümünün yapıldığı sistemin yönetimi, pano içerisine yerleştirilmiş dokunmatik PC üzerinden gerçekleştiriliyor. Ölçümü yapılan nesneye ilişkin ağırlık, genişlik, uzunluk ve yükseklik değerleri ile birlikte desi bilgisi de anlık olarak ekranında görüntüleniyor. Ölçüm sonuçları fiş, etiket veya barkod yazıcısına belgelenebildiği gibi Ethernet bağlantısı üzerinden diğer çevrebirimlere kolay bir şekilde aktarılabiliyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? 

Sistem kübik veya düzensiz şekillerdeki nesnelerin ağırlık, genişlik, uzunluk ve yükseklik değerlerini otomatik olarak tespit ediyor. Desilerini hesaplayarak program arayüzü üzerinden ilgili değerleri gösteriyor. Nesnelerin baskülün üzerine yerleştirilmesi ve ölçüm komutu verilmesiyle birlikte otomatik olarak çalışıyor ve ölçüm işlemi son derece hassas 3D sensör/sensörler ile gerçekleştiriliyor. Sistem, herhangi ilave bir işaretleyici veya ekipman gerektirmiyor. 

Son derece hızlı çalışan sistem, kısa bir zaman aralığında birden çok nesnenin ölçümünü seri bir şekilde gerçekleştirerek zamandan tasarruf sağlıyor. Ölçüm sonuçları anlık olarak dokunmatik PC ekranı üzerinden izlenebilirken, değerler RS232 veya Ethernet bağlantısı ile yazıcıya ve diğer çevrebirimlerine hızlı bir şekilde gönderilebiliyor. Ölçüm sonucunda nesnenin üç boyutlu profili çıkarılıyor. Dilenirse nesnenin herhangi bir bölgesindeki boyut değerleri operatör tarafından program arayüzü üzerinden işaretlenerek manuel olarak görüntülenebiliyor.