CHEP, katlanabilir plastik konteyner (FLC) çözümleriyle nakliye ve depo kullanımı daha verimli hale getirerek maliyetleri ve riskleri minimuma indiriyor.

Global ağıyla otomotiv tedarik zincirine özel çözümler sunan firmanın sahip olduğu ağ ve bilgi birikimi; doğru tipte konteynerin kullanılmasını, endüstriyel standartlardaki ambalajlarla paket yoğunluğunun artırılmasını ve konteynerlerin dayanıklı yapısı sayesinde daha fazla istifleme yapılmasına olanak tanıyor. Bu sayede nakliye süreci daha ekonomik hale getirilirken, çevre konusunda da sürdürülebilir avantajlar sunuluyor. 

LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI

"İADELERİ ÖNLÜYOR, EMİSYONLARI DÜŞÜRÜYOR"

CHEP Otomotiv Avrupa Bölgesi Kilit Müşteriler Lideri Engin Gökgöz, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile yeniden kullanılabilen konteynerlerin nakliyede ve depo alanlarının kullanımında maksimum verim sağladığının altını çizdi.

Gökgöz, "FLC çözümlerimiz Avrupa, Amerika ve Asya Pasifik’teki tedarik zincirleri tarafından hem yurt içi hem de yurt dışı kapsamında kullanılıyor. Kullanım öncesi bakımını ve onarımını yapılan plastik konteynerler, sağlam malzemelerden üretildiği için üründeki hasar oranlarını da gözle görülür bir şekilde azaltıyor. Hasar kaynaklı iadelerin önüne geçerek nakliye kaynaklı emisyonları düşürüyor." şeklinde konuştu.

ORTAK TAŞIMACILIK İLE İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELE EDİLİYOR

BM İklim Değişikliği 2021 Konferansı’nda (COP26) yer alan bilgilere göre, karayolu taşımacılığı, küresel emisyonların yüzde 10'unu oluşturuyor ve emisyonlar diğer tüm sektörlerden daha hızlı artıyor. Paris Anlaşması'nın emisyon hedeflerine ulaşmak ve sürdürülebilir ulaşımı sağlamak için üretici ve tedarikçilere önemli görevler düşüyor.

CHEP, yeniden kullanılabilir ve dolayısıyla özünde sürdürülebilir ambalaj ekipmanlarının yanı sıra "Nakliye İşbirliği Programı" ile kilometre ve karbon emisyonlarının azaltılmasına da katkı sağlıyor.

"BOŞA GİDEN KİLOMETRELERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ"

CHEP Otomotiv Avrupa Bölgesi Kilit Müşteriler Lideri Gökgöz, "Büyük Veri’nin gücü ile birlikte yerel ve uluslararası ağımız ve hizmet alanlarımız sayesinde hem müşterilerimiz arasında hem de CHEP ile olan taşımacılık hizmetlerinin paylaşımı konusundaki sinerji ve fırsatları tespit edebiliyoruz. Ortak taşımacılık akışlarını tespit edip, en etkili fırsatları belirleyerek ve kamyonları paylaşarak, verimsiz kısmi yükleri ve boşa giden kilometreleri ortadan kaldırıyoruz. Böylece ulaşımdan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını da minimuma indirerek iklim krizinin etkilerinin azaltılmasında büyük rol oynuyoruz." dedi.