DHL’in Dubai’deki iştiraki olan Danzas’da 2017-2018 döneminde başlatılan HighJump WMS sistemi üzerine alma projesi; DHL Global Forwarding Taşımacılık A.Ş’nin tüm serbest depolarını HighJump WA depo yönetim sistemine almayı kapsıyor. Proje hakkında bilgi aldığımız Buton İş Geliştirme ve IT Direktörü Özhan Fındık proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Proje ilk olarak 2017 ve 2018’de Danzas’da başlatıldı. Başarılı bir şekilde yapılan projelerle birlikte geçen sene DHL’in Türkiye depoları için bu karar alındı ve projeye başlanıldı. Şu anda bu proje, birden çok projeden oluşan bir program olarak devam ediyor.”

“HIGHJUMP SEKTÖRDEKİ TEK LİDER SÜREÇ BAZLI YAZILIMDIR”

Tüm depolarda tam verimlilikle kullanım imkanı sunan HighJump WA depo yönetimi sistemi aynı zamanda DHL’in tüm yapısına da katkı sağlayacağa benziyor. HighJump WA sistemiyle ilgili olarak Özhan Fındık “HighJump WA depo yönetimi sistemi süreç bazlı yapısıyla DHL’in tüm müşterilerinin depo operasyon ihtiyaçlarına tam olarak cevap verebilecek bir yapı sağlayacak. Hedef müşteri memnuniyetinin en üst düzeye çıkarılmasıdır. Yazılımı diğer çözümlerden farklı kılan en önemli özelliği hazır ve gelişmiş süreç yapılarıyla beraber istenildiğinde kaynak koda dokunulmadan, süreç değişikliklerinin kısa sürede yapılabilmesidir. Bu sayede müşterilerinin taleplerini kısa sürede karşılayabilecekler. Geliştirme araçlarının yapısı sayesinde versiyon güncellemelerinde yapılan değişiklikler sabit kalır ve makul sürelerde yükseltme yapılabilir. Bu sayede sürekli en yeni teknolojiyle hizmet verme imkanı sunacağız. HighJump şu anda sektördeki tek lider süreç bazlı yazılımdır, ayrıca müşteri isterse geliştirme ve proje yapma yeteneklerini “HighJump University” eğitimleriyle müşterinin ilgili ekiplerine aktarabiliyoruz. Böylece satıcıya bağımlılık ortadan kalkıyor. Yarı manuel, manuel ve tam otomatik depo sistemlerini destekleyen akıllı depo yönetim sistemi yapısıyla tüm depolarda tam verimlilikle kullanılabilmektedir.” dedi.

TAM ENTEGRE, TÜM SEKTÖRLERE AMADE

Söz konusu sistemin hangi sektörlere fayda sağladığını ise Fındık şu sözlerle açıkladı: “Depo operasyonu olan tüm sektörlerde HighJump WA kullanılabilmektedir. Türkiye ve dünyada üretimden perakendeye, gıdadan e-ticarete, otomotivden sağlık ve 3PL lojistik servis sağlayıcıya kadar tüm sektörde müşterilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca 42 farklı hazır entegrasyon yapısı sayesinde ERP ve otomasyon sistemleriyle de tam entegre olabilmektedir.”