Boston Dynamics, OTTO Motors ile depolardaki mobil robotlar için iş birliği yapmak üzere düğmeye bastı. 

İş birliği kapsamında robot teknolojileri konusunda çalışan ABD’li şirket Boston Dynamics’in depo içerisinde malzeme taşıma görevini üstlenen lojistik robotu Handle ve endüstride otonom mobil robotlarda (AMR) uzmanlaşan OTTO Motors’un mobil robotunun iş birliği test edildi.

Handle bir yerden aldığı kutuları, mobil robotun üzerindeki palete sırayla diziyor ve ardından mobil robot kutuları başka bir yere götürüyor.

İŞ BİRLİĞİ NASIL BAŞLADI?

Geçtiğimiz yıl firma, Handle robotunu ve Pick Computer Vision isimli sistemi ile depoya esnek ve hareketli otomasyon teknolojisini ekleme çabalarını duyurmuştu.

O tarihten itibaren, ekip Pick’in kutu algılama yazılımını Handle robotuna entegre etti ve Pick’i dünyanın dört bir yanındaki endüstriyel robotik hücrelerine entegre ederek satışını gerçekleştirdi.

Handle robotu geçen yıl depolardaki müşterilerle konsept denemelerini tamamladı ve firma lojistik alanını daha da otomatikleştirmek amacıyla OTTO Motors ile iş birliği yapmaya karar verdi.

"ETKİLEŞİMİNİ OPTİMİZE EDİYORUZ"

Boston Dynamics Ürün Mühendisliği Başkan Yardımcısı Kevin Blankespoor, “Daha esnek bir depo otomasyon çözümü sağlamak için dağıtım merkezi siparişleri veren heterojen bir robot filosunu konsept uygulama olarak gösterdik. Müşterilerimizin beklentilerini karşılamak amacıyla Handle’ın özelliklerini geliştirmeye ve depo uygulamaları için OTTO 1500 gibi diğer robotlarla etkileşimini optimize etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Boston Dynamics gibi son teknolojiye sahip robot şirketleriyle etkileşim kurmanın kendileri açısından heyecan verici olduğunu ifade eden OTTO Motors Kurucu Ortağı ve CTO’su Ryan Gariepy ise, teknolojilerini yepyeni uygulama alanlarında kullanabileceklerini söyledi.

Boston Dynamics ve OTTO Motors, 9-12 Mart tarihlerinde ABD’nin Atlanta şehrinde tedarik zinciri, üretim ve dağıtım alanının önde gelen fuarlarından MODEX 2020’de ürünlerini tanıtacak.

Handle & OTTO iş birliğine ilişkin güncel video: