Kocaeli’ndeki tesislerinde 13 bin metrekarelik alanda hem dövme hem de talaşlı imalat gerçekleştirerek otomotiv sanayi başta olmak üzere üretim yapan Birinci Otomotiv’e ait depo alanı üç ana bölümden oluşuyor: Ham madde deposu (350 metrekare-42 blok raf sistemi), dövmehane yarı mamul deposu (350 metrekare),  talaşlı imalat yarı mamul depo (400 metrekare-34 blok raf sistemi), nihai mamul deposu (700 metrekare-16 blok raf sistemi ve 500 metrekare saha). Depo uygulamalarında önem verdikleri konulara dair Birinci Otomotiv Planlama Müdürü Cüneyt Sayım ile görüştük. ST Endüstri Medya’ya yaptığı açıklamada Sayım, yakın zamanda düşündükleri depo yatırımlarına da değindi.

İLERLEYEN SÜREÇTE OTOMATİKLEŞEBİLİR

Depolarında kullandıkları el terminallerini ilerleyen süreçlerde otomatikleşmeye yönelik çalışmalarının olacağına dikkat çeken Cüneyt Sayım “El terminallerine otomatik emir düşürmeye yönelik çalışmalarımız olacak, şu anda o kısım manuel yürüyor. Üretim yönetimiyle ilgili olarak belki üretimden veri toplamanın otomatik hale getirilmesi için önümüzdeki dönemde çalışmalarımız planlanıyor. Sonuç itibariyle otomasyona yönelik çalışmalarımız artış gösterecek.” dedi.

RİSK ANALİZLERİ YAPILIYOR

“Depo uygulamalarında en çok önem verdiğimiz konuların başında işçi sağlığı ve iş güvenliği gelmektedir.“ diyen Sayım “İş güvenliği kapsamında belli periyotlarda risk analizleri yapılır. Rafların mukavemet analizleri ile risk teşkil eden durumları (deprem çapraz profilleri, koruma ayakları, raf bağlantı noktaları, raf arka koruma panelleri, rafların aşınma testleri gibi) tespit ederek çözüm yoluna gidilir. Malzemeler ABC analiziyle hareket sıklığına göre erişim kolaylığı kapsamında gruplandırarak el terminalleri vasıtasıyla FİFO’ya uygun şekilde hareketleri sağlanır.” dedi.

YÜZDE 35 KAZANÇ HEDEFLİYORUZ

“Bizim için 2018 yatırımların karşılıklarını almaya başladığımız bir yıldı.” Diyen Sayım son olarak şunları ifade eti: “Depo alanımız ile ilgili orta vadede yatırım planımız ile yarı mamul ve mamul depo alanlarımıza ilave raf yatırımları ile birlikte stoklama maliyetinde yaklaşık yüzde 35 kazanç hedeflemekteyiz. Son yaptığımız yatırım ile ham madde depo alanımıza ilave raf yatırımı sonucu yüzde 25 kazanç elde ettik. Bu çalışmanın başında minimum stok miktarlarımızı ve raf ihtiyacımız yeniden belirledik. Bir yılı aşkın hareketsiz bekleyen stoklarımızı mühendislik departmanımız ile çalışarak tüketme yoluna gittik. Daha sonrasında proje ve uygulama safhalarına geçildi. Çalışma sırasında ve proje bitiminde Makine Mühendisleri Odası’ndan onay alındıktan sonra kullanıma geçtik.