Deponuza robotlar yerleştirmeyi düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Giderek artan sayıda şirket, robotların iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabileceğini bildikleri için bu adımı atmaya karar veriyor veya zaten vermiş durumda. Sizin de deponuzda robotlara geçişinizin sorunsuz olmasını sağlayacak bazı ipuçlarını aşağıda açıkladık.

1. Otomasyon Fırsatlarını Arayın

Example of a Smart Warehouse • Cognition Factory

Depo liderlerinin tesislerine robot getirmeye karar verirken sıklıkla yaptıkları hatalardan biri, robotik ekipmanın işlerine fayda sağlayabileceği belirli yollar hakkında geniş kapsamlı düşünmemektir. Bunun yerine, rakiplerinin yeni teknolojiyi süreçlerine dahil ettiğini gördükleri için, entegrasyon stratejilerini tam olarak planlamadan, robot teknolojisine de hızlı bir şekilde yatırım yapma konusunda baskı hissediyorlar. Bunun yerine, işletmeniz için en uygun robot çözümlerini belirlemeden önce tüm seçenekleri keşfedin. 

İş akışınızdaki zorluklara bakarak başlayın: Robot teknolojisi bu sorunları nasıl çözebilir ve tesisinizdeki genel üretimi nasıl iyileştirebilir? 

Bir örnek olay incelemesinde, yukarıdan aşağıya tedarik zinciri çözümleri sağlayıcısı olan Ryder, çalışanların depoda hareket etmesi için gereken süreyi azaltmak için depolarından birinde robotik uygulamıştır. Yeni teknolojinin dahil edilmesi, çalışan verimliliğinde %25 artış ve işletme maliyetlerinde %20 azalma sağladı.

2. Bütçenizi Uzun Vadeli Bir Bakışla Hesaplayın

warehouse Articles, Stories & News | RoboticsTomorrow

Robotik uygulamanıza ne kadar para yatırmak istediğinizi düşünürken, muhtemelen yatırım getirisini (ROI) hesaplamaya başlayacaksınız. Bazı tahminlere göre bir endüstriyel robotun fiyatı toplam maliyetin yaklaşık üçte biri kadardır; üretim malzemeleri ve bakım diğer giderlerin bir kısmını oluşturur.

Robot teknolojisine ne kadar yatırım yapacağınızı düşünürken, önemli bir peşin maliyetin birkaç yıl sonra önemli ölçüde kendini amorti edebileceğini unutmayın. Yalnızca başlangıçta neye yatırım yaptığınızı değil, aynı zamanda robot teknolojisinin eklenmesiyle hızlandırılmış süreçler, iyileştirilmiş üretkenlik ve gelişmiş iş akışı ile uzun vadede nasıl tasarruf edebileceğinizi düşünmek de önemlidir. Bu yaklaşımla, yüksek bir ön yatırımı kabul etmekte tereddüt etmeyebilirsiniz.

Diğer depo müşterilerinin tesislerine robotları nasıl uyguladıkları ve anlamlı sonuçları görmenin ne kadar sürdüğü hakkında örnek olay incelemelerini okumak size bir zaman çizelgesi hakkında fikir verebilir.

3. Seçeneklerinize Aşina Olun

Are your Industrial Automated Mobile Robots or Platforms Safe? | UL  Solutions

Deponuza yeni ekipman eklerken, seçim ve uygulamaya geçmeden önce özel ihtiyaçlarınızı karşılamak için mevcut tüm seçenekleri araştırın. Örneğin, ambar yöneticileri bir toplama yöntemi seçtiklerinde, başarılı sipariş toplamanın hedefleri olarak genellikle doğruluk, geri dönüş ve verimliliğe bakarlar.

Bir Research and Markets raporuna göre, küresel depo robotik pazarı, 2019'dan 2024'e kadar % 27,1'lik birleşik yıllık büyüme oranı (CAGR) gösterecek. Yazarlar, stok tutma birimlerindeki (SKU'lar) artışın, artışı iten faktörlerden biri olduğunu belirtiyor; robotlar, insan işçilerin ürünleri daha hızlı seçmesine yardımcı olarak şirketlerin artan envanter miktarlarını yönetmesine yardımcı olabilir. 

GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI

Bununla birlikte, kötü seçilmiş robotların önceden yeterli olan bir toplama yöntemini önlenebilir bir sorun nedeniyle başarısızlığa uğratmasını istemezsiniz. İster mevcut iş akışı yönteminizle çalışan, ister tüm sürecinizi elden geçirmenize olanak tanıyan bir robotik çözüm arıyor olun, mevcut uyumlu modelleri araştırın ve uygun seçeneklerden oluşan bir kısa liste yapın.

4. Çalışanlara Yeni Teknolojiyi Öğretmek İçin Zaman Planlayın

What does the automated warehouse of the future look like? - The  Manufacturer

Çalışanlarınız başlangıçta iş yerine robot getirme fikrine katılmayabilir, ancak sorularını yanıtlamaya açık olmak, robotik destek teknolojisinin işlerini nasıl kolaylaştırdığını açıklamak ve rollerinin tehlikede olmayacağından emin olmak işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle yeni uygulanan teknolojinin ışığında, tüm ekip üyelerini işyerinde güvenlik konusunda eğitmek de önemlidir. 

İş yeri güvenliği eğitimi, personelinizin işteyken güvende kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Bu tür eğitimlerin çevrimiçi olarak yürütülmesi zamandan tasarruf sağlar ve maliyetleri düşürür. Buna karşılık, işletmeniz daha büyük sonuçlar elde edebilir.