Merih Asansör Genel Müdür Yardımcısı Emre Köroğlu, fabrikalarında bulunan depoları, depolarının fiziki yapısı, ürün stok miktarıyla ilgili bilgiler verdi.

Köroğlu fabrikalarında Hammadde, Makina Hattı, Montaj Hattı, Yarı Mamul ve Mamul olmak üzere 5 farklı depo bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Fiziki olarak mal giriş noktasında bulunan hammadde depo, üretimdeki ihtiyaç miktarını karşılayacak asgari seviyede stok bulunduruyor. Makina hattı ve montaj hattı olarak tanımlanan depolar ise fiziki olarak belli bir alan olmayıp, sistemsel olarak üretim hatlarına çekilen hammadde ile üretilen malzemelerin takip edildiği depolardır. Bu depolarda sürekli akış olduğundan birikme olmamakta, üretim kapasitesine göre gün içinde akan stok miktarı değişkenlik gösteriyor. Yarı mamul depo ise paketleme öncesi stok noktası olup, satış siparişi harici emniyet stoku için üretilmiş yarı mamul miktarları kadar stok bulunduruyor. Mamul depo ise, paketlenmiş ve sevke hazır mamullerin bulunduğu, stok miktarının yapılan sevkiyata göre değişkenlik gösterdiği depodur.”