İSTANBUL (AA) - KOBİ'leri depolama, paketleme ve kargolama yükünden kurtaran Amazon Lojistik, Türk işletmelerinin hizmetine sunuldu.

Amazon tarafından komuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre Amazon Lojistik, bugünden itibaren Amazon.com.tr'de satış yapan binlerce kayıtlı işletmenin hizmeti için devreye girdi.

Satıcı adına ürünü muhafaza eden, paketleyen ve kargo işlemleriyle ilgilenen hizmetiyle Amazon, Türk KOBİ'lerin işlerini büyütmeye fokuslanıyor. E-ticaret ekosistemini büyütecek hizmetiyle amazon.com.tr, alıcı ve satıcılar için hızlı, güvenilir ve kolay e-ticaret deneyimini geliştirmeyi sürdürüyor.

Satıcı tarafından Amazon'a yollanan ürünler, belirli bir düzene göre sıralanıp listelendikten sonra satışa hazır hale getiriliyor. Siparişi KOBİ adına alan Amazon, süreci ve satış işlemlerini idare ederek alıcı ve satıcı için güvenilir ve kolay e-ticaretin yolunu açıyor.

Ürünün paketlenmesi, kargo aracılığıyla müşteriye teslim edilmesi, satış sonrası destek ve iade gibi süreçlerin tamamını da satıcı adına idare eden hizmetiyle Amazon, satıcılara envanterlerini ve toplam satışlarını takip etme kolaylığı da sağlıyor. Zaman ve para tasarrufu sağlayan bu hizmetle işletmeler bireysel nakliye masrafından ve ürünleri ayrı ayrı paketleme zahmetinden kurtuluyor.

Amazon Lojistik hizmetinden yararlanan firmalar aynı zamanda Amazon'un müşteri hizmetlerinden de faydalanabiliyor. Tüm müşteri geri dönüşlerini işletme adına idare eden Amazon, işletmelere zaman tasarrufu da sağlıyor. Amazon teslimat ayrıcalığıyla satılan ürünlere hızlı erişim imkanı da sunan Amazon Lojistik, müşterilerine koşulları sağlayan çok sayıda ürün için ücretsiz teslimat ve İstanbul içinde geçerli aynı gün teslimat hizmeti de dahil olmak üzere tüm nakliye seçeneklerinden de yararlanma imkanı tanıyor.