Tam otomasyonlu sistemle yılda 214 bin tonluk üretim kapasitesi ile sektördeki varlıklarını güçlendirdiklerini ifade eden Karakaya; fabrika içerisinde mamül ve hammadde depolarında mekik raf sistemi, adrese dayalı raf sistemi ve ihtiyaca en uygun durumdaki depolama alanları olduğunu söylüyor. Karakaya, fabrika ziyareti kapsamındaki sorularımızı yanıtladı. 

Depolama ve sevkiyat sürecinin sorunsuz bir şekilde yapılması için otomasyon sistemine önem verdiklerini söyleyen Viking Temizlik Fabrika Müdürü Hüseyin Karakaya, “İhtiyacımıza en uygun olan sistemi, en uygun maliyetle almaya çalışıyoruz. Uzun dönem içinde depo alanını daha verimli kullanabilmek için mekik raf sistemini artırmayı planlıyoruz.” diyor. 

Markanızı, tesislerinizi ve ekibinizi kısaca tanıyabilir miyiz? Sektöründeki ilkleriniz nelerdir?

1978 yılında, dört kardeşin bir araya gelmesiyle ticari faaliyetimize başladık. Bu yolculuğumuza 1992 yılında Viking Temizlik ve 2004 yılında Viking Temizlik ve Kozmetik Ürünleri unvanlarımızı ekleyerek devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada ise” sektörde 40. yılına giren önemli bir marka olarak ilerleyişimizi sürdürmekteyiz.

İç pazarda olduğu kadar dış pazarda da varlığını devam ettiren Viking, 60 ülkeye ihracat yapıyor. Bu anlamda geniş bir ihracat ağını yönettiğimizi söyleyebilirim. Sailor Viking adıyla büyük bir ihracat kanalını kumanda ediyoruz. En çok Almanya, Fransa, Danimarka, Tunus, Fas ve Lübnan’a ihracat yapıyoruz. Rotamızı çevirdiğimiz her yeni yerde Viking markasını kabul ettirdik. Aynı zamanda Türkiye’nin en önemli zincir marketlerine private label üretim gerçekleştiriyoruz.

Tamamen yerli bir firma olarak global markaların gölgesinden sıyrılmamızı ve temizlik sektöründe fark yaratmamızı sağlayan imza attığımız yeniliklerdir. 2014 yılında Avcı Kimya’yı kurarak ithal edilen ham maddeleri kendimiz üretmeye başladık. Türkiye’de üretilmeyen iki madde fiksatör ve polimeri Avcı Kimya bünyesinde üreterek, pazarın yüzde 50’sini elinde tutan dünya devleriyle olan yarışımızda ivme kazandık. 

Son olarak geleceği şekillendiren teknolojileri, yeni nesil temizlik anlayışına entegre ederek, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen üstün özelliklere sahip Premium Serisi’ni tüketici ile buluşturduk. Birçok özelliğiyle fark yaratan Premium serisinde dikkat çeken diğer bir ilk ise ‘Engelsiz Temizlik’ uygulamasıdır. Viking ürün etiketlerinin üzerine eklenen QR kodları, Android ve iOS uyumlu çalışan ‘Viking Engelsiz Temizlik’ mobil uygulaması aracılığıyla sesli olarak ürün bilgilerine ulaşılabilmesini sağlıyor. Ürün üzerindeki kod uygulamaya okutulduğunda sırasıyla ürün ismi, gramajı, kullanım alanları, kullanım talimatları, dikkat edilmesi gereken hususlar ve çağrı merkezi bilgilerine ulaşılıyor.