Bursa merkezli iROB, AGV’lerin yararlarını takipçileriyle paylaştı.

İŞ KAZALARINI EN AZA İNDİRİYOR

Otomatik Yönlendirmeli Araçların (AGV) üretim, lojistik, depo ve dağıtım gibi bölümlerde insan müdahalesi olmaksızın her türlü taşıma işlemini yerine getirmesinden dolayı insan kaynaklı meydana gelen iş kazalarını en aza indirdiğini belirten firma, endüstride yük taşımak amacıyla kullanılan sistemlerin maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak için en uygun sistemlerden biri olduğu ifade edildi. 

DOĞAL NAVİGASYON NEDİR?

Firma ayrıca, AGV’lerde kullanılan doğal ve lazer navigasyon teknolojisi ve bu teknolojilerin farkları ile ilgili bilgi verdi. 

Lazer navigasyon ya da doğal navigasyon da AGV’lerin önceden belirlenen rota üzerinde hareket etmesi, taşıma işlemini gerçekleştirebilmesi için yansımalara ihtiyacı bulunuyor.

Lazer navigasyonda söz konusu yansımalar reflektörler üzerinden alınıyorken, doğal navigasyonda ise cisimler üzerinden yansıma alınması suretiyle sağlanıyor.

YEDEK PARÇA DA TEMİN EDİYOR

Firma, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen AGV’lerin satışının yanı sıra satış sonrası destek ve yedek parça teminini de gerçekleştiriyor.