Ağaç bazlı ürünler sektöründe faaliyet gösteren AGT Ağaç Sanayi, Antalya OSB’de bulunan fabrikasında yatırım yaparak, emprenye hattında kağıt kasetlerin taşınması amacıyla AGV projesini devreye aldı.

ROBOS firması iş birliğiyle hayata geçirilen projede, 6 ton taşıma kapasitesine sahip, arkasında tam otomatik çalışan çift katlı konveyörü bulunan AGV tercih edildi.

AGT Ağaç San. ve Tic. A.Ş. Teknik Ofis ve Proje Yöneticisi Işık Zorcu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adım adım Endüstri 4.0! Hepinizin bildiği üzere, dar alanlarda forklift çalışmaları iş kazası riskini arttırmaktadır. Ayrıca fosil yakıtlı forklift kullanıyorsanız, bu hem çevre kirliliği hem de yakıt maliyeti açısından olumsuz bir durumdur. AGT, yenilikçi yüzünü bir kez daha göstererek, emprenye hattımızda kağıt kasetlerinin taşınması amacıyla AGV kullanımına geçti. Başından sonuna çok keyifli bir proje oldu. Üstelik yüzde 100 yerli!”

ROBOS Kurucu Ortağı Enver Burak Korçak ise, “Çok güzel bir proje oldu. AGT Ağaç ekibiyle çalışmak gerçekten çok keyifliydi. Daha nice güzel projelere birlikte imza atmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”