Belçika merkezli, ABD'li şirket Wabco, Türkiye'de genişleme stratejisini desteklemek, yerel satış sonrası müşterilerinin ve ağır ticari araç üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, İstanbul'da bir lojistik ve dağıtım merkezi yatırımı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, "Wabco ABD'li bir şirket, ABD ile olan politik durumlar şu an belli. Siyasi anlamda aynı noktada değiliz belki ama Wabco'nun yatırımı ABD'li şirketlerin Türkiye'ye güveninin devam ettiğini göstermesi açısından önemli." dedi.


Verilen bilgiye göre, 100 milyon liralık yatırım ile hayata geçen lojistik ve dağıtım merkezi, ağır ticari araç üreticilerinin Wabco'nun ürünlerine daha hızlı ulaşmasını, lojistik ve stok maliyetlerini azaltarak verimliliklerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Özellikle otonom sürüş, farklı güvenlik sistemleri, yazılım ağırlıklı alanlarda ciddi yatırımları bulunduğuna işaret eden Ermut, şu an yapılan açılışın, şirketin önümüzdeki dönem Türkiye'ye yapacağı yatırımlar açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin yatırım cazibesi adına önemli yatırım
"Bu firmamızla şu an hemen diğer yatırımları hakkında konuşmaya başladık. Türkiye'ye attıkları bu adım, Türkiye konusunda ne kadar ciddi olduklarının göstergesi." diyen Ermut, şunları kaydetti:
" Wabco, bugün aramızda ve önümüzdeki dönem yapacağı yatırımları da bir şekilde duyurmuş oldu. Bu da ülkemizin, yatırım ortamı olarak hala cazibesini korumaya devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde de yatırım ortamındaki bu gelişmelerin ekonomiye pozitif katkılarının yoğunlaşarak artacağını gösteriyor."