Otonom malzeme taşıma olanaklarını genişletmeyi sürdüren Omron, bu kapsamda mobil robot serisinin en güçlü ve en yeni üyesi olan HD-1500'ü piyasaya sunduğunu duyurdu.

Otonom malzeme taşıma çözümlerinin daha zorlu endüstriyel otomasyon görevlerini yönettiği ve pandemi nedeniyle yeni sosyal mesafe gereklilikleri dolayısıyla fabrikalar için ideal olan mobil robot ailesinin yeni üyesinin 1.500 kg yük kapasitesi sayesinde, araba şasisi ve büyük palet yükleri gibi geleneksel olarak forkliftlerle taşınan büyük otomotiv komponentleri taşınabiliyor.

HD-1500'ün pazara sunulmasıyla birlikte, LD-60/90 ve LD-250 dahil olmak üzere Omron’un mobil robotları, komponentlerden WIP'ye (devam eden çalışma), bitmiş ürünlere ve ağır malzemelere kadar çok çeşitli öğeleri taşıyabilen kusursuz bir model serisi oluşturur hale geldi.

Yeni mobil robotun pili, yalnızca 36 dakikada şarj oluyor ve tam yükte tam vardiya çalışarak duruş süresini azaltmaya imkan veriyor.

“24 SAAT BOYUNCA DAKİK VE EMNİYETLE ÇALIŞIYOR”

Yerinde lojistiğin, işin sıklığı ve monotonluğu ile sosyal mesafe protokollerinin karşılanması gerekliliği bir araya geldiğinden birçok şirket için büyük sorun oluşturduğuna dikkat çeken Omron Robotics and Safety Technologies, Inc. Başkanı ve CEO'su Tom Mathias, “Hızlı üretim ortamları, hız ve esneklik gerektiriyor. HD-1500 mobil robotumuz, günde 24 saat boyunca insanlarla birlikte yorulmadan, dakik ve emniyetle çalıştığından şirketlerin bu sorunu çözmelerine yardımcı olabiliyor.” dedi.

FLEET MANAGER İLE 100 ROBOTU KONTROL İMKANI VERİYOR

Fabrikalarda verimli malzeme yönetimi sağlayan, firmanın sektörde bir ilk olan ürünü Fleet Manager, karmaşık malzeme taşıma ve lojistik uygulamalarını otomatikleştirmek için farklı boyut, konfigürasyon ve yük kapasitelerine sahip 100'e varan mobil robotu tek bir sistemde kontrol edebiliyor. 

Robotlar en iyi rotayı otomatik hesaplarken insanlarla güvenli bir şekilde iş birliği gerçekleştirebiliyor ve manyetik zemin bantlarını ve diğer kılavuzları kullanmadan engeller etrafında dolaşabiliyor.