Şu günlerde hepimizin gündeminde tek bir konu var, Corona... Salgının hayatımızda yarattığı endişe sağlığımız için olduğu kadar ekonomi için de devam ediyor. Zira hayatın devam ettiği gibi tüketim de sürüyor. Bu süreçte hızlı tüketim malları üretiminin ve hizmetlerinin devam etmesi kadar diğer alanlarda da üretimin aksamaması hem ihtiyaçlar hem de ekonomi açısından önemli. Bu süreçte birçok alanda üretim yavaşlasa da birçok fabrikada gerekli önlemler alınarak devam etti. Yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren birçok firma üretimini sürdürdü ya da kısmen yavaşlattı. Bunda şantiyelerde işlerin devam etmesinin rolü büyük. Firmaların ofis çalışanları işlerini evden yürütürken birçok şantiyede ise iş yapımına devam edildi. Haliyle yapı malzeme firmalarının şantiyelere desteği sahada da sürdü. Yapımına hız verilen hastaneler ise özellikle bazı kalemlerde talep doğurdu.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona salgınının ülkemiz inşaat ve yapı malzeme sektörünü nasıl etkilediğini merak ederek sürecin peşine düştük. İskeleden yalıtıma, cepheden çatıya kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren firma yöneticilerine pandemi sürecini nasıl yönettiklerini, süreç uzadığı takdirde B planlarının ne olduğunu sorduk. Herkesin yeni normali konuştuğu şu sıralarda salgından iş dünyasına kalacak en önemli neticelerden birinin dijitalleşme olduğu su götürmez bir gerçek. Nedenini ve daha fazlasını sayfalarımızda sektör liderlerinden öğrenebilirsiniz…

EndüstriForum.com’ da buluşuyoruz

Öte yandan sizlere Endüstri Medya ailesi olarak iki güzel haberimiz var; EndüstriForum.com ve de Endüstri Forum Dergisi artık sizler için yayında… Yeni bir iş ağı olan EndüstriForum.com’a kayıt olarak iş ile ilgili bilgilerinizi, tecrübelerinizi, yeni ürünlerinizi ve sektör hakkındaki son gelişmeleri paylaşabileceksiniz. Dahası burada oluşturduğumuz konu başlıklarına yorum yaparak okuyucuyu bilgilendirebilir, katkı sağlayabilirsiniz. Üstelik buradaki yorumlarınız kalıcı olacak, hatta haber olarak değerlendirilecektir. Endüstri Forum Dergisinde ise oluşturacağımız dosya konularımız ile yine endüstri ve inşaat dünyasının nabzını tutmaya devam edeceğiz. Yorum ve paylaşımlarınızı bekliyoruz!