Tomra, gıda işleme tesislerinde yabancı maddelerin ayıklanmasıne yönelik olarak, Biyometrik İmza Tanıma teknolojisini piyasaya sundu. BSI+ teknolojisi, kullanıcı dostu yazılımıyla öne çıkarken bir yandan yabancı maddeleri, diğer yandan ürüne özel kusurları da tanımlayıp görsel düzensizlikleri algılıyor. 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

BSI+ modülü, ayrıntılı bir sınıflandırma kabiliyetine yönelik, hem yakın kızılötesi hem de görünür spektrum dalga boylarını kullandığı için tüm ürün kusurlarını tespit etmiş oluyor. Standart BSI teknolojisi, yabancı maddelerin ayıklanmasında önemli rol alırken, BSI+ teknolojisi bunu bir adım daha ileri götürüyor. BSI+ modülü ise yakın kızılötesi spektrum kullandığından, insan gözüyle dahi görülemeyen ürün kusurlarını da tanımlıyor. Bu özellikle birlikte ayıklayıcı sistem; böcek yeniği, çürük, renk bozuklukları başta olmak üzere kör ve küflü taneler dahil olmak üzere fındık, fıstık, badem ve diğer kabuklu yemişlerdeki kusurları dahi tespit etmede pazarın öncüsü oluyor. Bu gelişmiş özel yazılım, ürünün biyometrik imzasını oluşturmada kullanıcı deneyimini daha da arttırırken, operatörlerin BSI teknolojisi kullanımını daha kolay hale getiriyor, aynı zamanda daha az eğitim ve kaynak yatırımı gibi avantajlar sunarak, gıda üreticilerine önemli faydalar sağlıyor.