Boya üretimi konusunda Avrupa’nın en büyük 5’inci üreticisi olan Türkiye, dünya pazarının yaklaşık yüzde 2’sini elinde tutuyor. 2014 yılında Türk boya ve hammaddeleri sektöründe yaklaşık 903 bin tonluk üretim gerçekleşti. Üretimin miktar bazında yüzde 60’ını inşaat, yüzde 40’ını sanayi boyaları oluşturuyor. Türkiye, ulaştığı bu gücü devam ettirmek içinse yatırımlarını sürdürüyor. Özellikle boya üretim prosesi alanındaki teknolojik gelişmeleri bizzat yakından takip ediyor ve tesiste uygulamaya alıyor.

ST Proses Çözümleri Dergisi’nin son sayısında ele aldığımız boya üretim prosesi konusunda sektörün önemli fabrikalardan biriyle görüştük. Her yıl devreye aldığı fabrika ve tesislere bir yenisini ekleyen Türkiye’nin güçlü boya ve yapı kimyasalları üreticisi CUBO; Antalya, İstanbul, Elazığ tesislerinin ardından Eylül ayı itibariyle
Ankara fabrikasını devreye aldı. CUBO Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Helvacıoğlu, ürün çeşitliliğini ve kapasitesini artıracak Karadeniz Bölgesi’ndeki fabrikası için 2022’yi işaret etti. Verdiği bilgiler ve tesis içerisinde hayata geçen uygulamalar sektörün nasıl geliştiğini de bizlere göstermiş oldu.

Boya üretim sektöründeki yeni gelişmeleri ve üretim prosesine yönelik gelişen yeni teknolojileri Eylül sayımızdan takip edebilirsiniz.

Keyifli okumalar dilerim...