Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan boya sanayi, rotasını yurt dışına çevirerek ihracatla yoluna devam ediyor. 2018 yılına göre yüzde 15,42 oranında değerini artıran sektör, 529.6 milyon dolara ulaştı. İhracat gerçekleştirdiği ülkelerin sayısını ise 45’e yükseltti. Tüm bu büyümeyle birlikte Türkiye Avrupa’nın beş büyük üretici ülkesinden biri konumuna geldi. Türkiye’nin boya sektöründe sahip olduğu bu başarının arkasında kuşkusuz kaliteli üretim anlayışı yatıyor. Öyle ki üretim teknolojilerini artırmaya devam eden markalar, üretim tesisindeki iyileştirmeler sayesinde hedefledikleri kaliteye ulaşıyor. Tabii bu büyümenin arkasında son tüketicinin gösterdiği ilgi de var. Ev modasında neredeyse baş rol oynayan duvar dekorasyonu, farklı renklerin uygulanmasıyla üreticileri yeni arayışlara yönlendiriyor.

ST Proses Çözümleri Dergisi’nin bu ay ki kapak konuğu Akzo Nobel Marshall Boya oldu. İmalat Direktörü ve Bakım Müdürü ile gerçekleştirdiğimiz röportaj kapsamında fabrikada gerçekleşen yeni uygulamaları konuştuk. Akzo Nobel Marshall Boya Mühendislik ve Bakım Müdürü Cenk Aydın son 10 yıldır Honeywell DCS sistemini sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettiklerini söylerken Akzo Nobel İmalat Direktörü Batuhan Sözer ise üretim teknolojilerinde katma değersiz işleri prosesten çıkarmayı sürdürdüklerini belirtti. Röportajın devamını kapak bölümümüzden okuyabilirsiniz.

Öte yandan bizden güzel bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Kobilerin Radyosu ST Endüstri Radyo İstanbul’da 105.8 frekansının ardından İzmir’de 102.8 ve Bursa’da 106.7 frekanslarından karasal yayınlara başladı. Ayrıca yakında tıpkı İstanbul, İzmir ve Bursa gibi sanayinin yoğun olduğu diğer illerde de ST Endüstri Radyo’yu dijital platformların yanı sıra karasaldan da dinleyebileceksiniz. Bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve yakında endüstrinin nabzını tuttuğumuz yayınlarımızla, sesimizi daha geniş bir çevreye ulaştıracağımızı müjdelemek isterim.

Endüstriden haberdar olmak istiyorsanız, bizi takip etmeye devam edin.