İSTANBUL (AA) - VSY Biotechnology'nin katarakt ameliyatları esnasında göz içi lensin göze daha kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde enjekte edilerek implantasyonunu  gerçekleştiren "Göz İçi Lensin Depolanması ve Enjeksiyonu İçin Yardımcı Sistem" isimli buluşunu kapsayan "Rotaryjet Preloaded Enjektörü", Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından tescillendi.

VSY Biotechnology tarafından yapılan basın açıklamasına göre, patentli "Rotaryjet Preloaded Enjektörü", göz hekimlerinin katarakt ameliyatlarını daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapmasına yönelik özellikler içeriyor. Ayrıca, viscoelastik olmadan yalnızca Balanced Salt Solution (BSS) ile kullanılabilen enjektör, maliyetten de avantaj sağlıyor.

Rotaryjet, özel tasarıma sahip lens katlama sistemi ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Enjektöre lens yerleştirme işlemi yapılmadan önce, hızlı ve kolay bir şekilde katarakt ameliyatları gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle  katarakt ameliyatlarında, ameliyat öncesi lensi hazırlama aşamasında meydana gelen insan kaynaklı hata oranının azaltılması ile katarakt operasyonunun kolaylaştırılarak operasyon süresinin düşürülmesi hedefleniyor. Enjektör sayesinde operasyon ön hazırlık sürecinde oluşabilecek kontaminasyon riski de minimize edilerek hasta güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.