Adalet Bakanlığı online hizmetler vererek vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Bu faaliyetlerin bir arada yürütüldüğü sisteme de UYAP deniyor.  UYAP, Adalet Bakanlığı'na bağlı olan tüm faaliyetlerle ilgili gereken entegrasyonların kurulduğu sistemdir. Hem yargı mensuplarının hem de vatandaşların kullanabileceği UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) eskiden arşivlenen ve ulaşması pek mümkün olmayan belgelere ulaşımı daha imkânlı hale getiriyor.  UYAP sayesinde Adalet Bakanlığı'nın 81 ildeki teşkilatların, Adalet Bakanlığı'na bağlı olan kuruluşların hem adli hem de idari tüm yargı organlarının donanım ve yazılımsal olarak birbirine bağlanmasına olanak sağlanıyor.

Türkiye'deki tüm yargı sistemin işletimde olan UYAP aynı zamanda tüm yargı birimlerinin faaliyet alanlarını elektronik alana taşımasına da imkân sağlıyor.
Bu bağlamda vatandaşlar, UYAP ile uyum sağlayan, MERNİS'ten nüfus kayıtlarını, Adli Sicil Sistemi'nden sabıka kayıtlarını, POLNET'ten ehliyet kayıtlarını, Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtlarını, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtlarını ve Merkez Bankasından döviz kurlarını kolaylıkla temin edebilirler.
UYAP hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.uyap.gov.tr/Genel-Bilgi  linkine tıklayabilirsiniz.