UYAP (Ulusal Yargı Bilişim Sistemi), Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Adalet Bakanlığı tarafından merkez birimlerindeki iş proseslerinin iyileştirilmesi ve hızlandırılması adına geliştirilmiş bir sistemdir. Güvenliğin üst düzey olduğu bu sistemde temel amaç ise kağıtsız ortamda, tamamen dijital alanda iş proseslerinin sürdürülebilmesidir.

Avukat Portal ve Vatandaş Portal bölümleriyle hizmet veren UYAP, 2001 yılında faaliyete geçtiğinden bu yana her geçen gün daha da iyileştirilmekte ve kullanıcıların daha fazla taleplerine cevap verebilme kapasitesine erişmektedir. 

Tüm bu UYAP hizmetleri e-devlet kapısı üzerinden de kullanabilir. Yapılması gereken tek işlem daha öncesinde PTT Merkez ofislerinden aldığınız T.C e-devlet kapısı şifreniz ve 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız ile https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden giriş yapmanız ve sonrasında da sistemin arama bölmesine UYAP yazmanız. 

Bu işlemleri yaptıktan sonra karşılaşılan panelde kullanıcı avukatlara online olarak tüm yargı hizmetleri sunulmaktadır.